Draaiorgeltjesdag als ode aan de kermis

WEERT – Zaterdag 26 september organiseert Centrummanagement Weert een feestelijke Draaiorgeltjesdag in de binnenstad van Weert. Orgeldraaiers uit binnen- en buitenland brengen op deze manier een ode aan de afgelaste Weerter kermis.

Een bezoekjes aan Weerter binnenstad op zaterdag 26 september: dat klinkt goed! Helemaal omdat verspreid over de straten tal van draaiorgeltjes uit binnen- en buitenland staan. Tussen 10:00 en 16:00 uur worden op de traditionele instrumenten hits van weleer maar ook moderne popnummers ten gehore gebracht.

Evenement
Met het evenement brengt Centrummanagement een ode aan de Weerter kermis, die normaliter het laatste weekend van september plaatsvindt. Met de stijlvolle en muzikale verwijzing worden bezoekers ondanks het niet doorgaan van de kermis evengoed van harte welkom geheten om de binnenstad te bezoeken. Op zaterdag staat tevens de weekmarkt op de pleinen en is feestelijk funshoppen perfect te combineren met een bezoekje aan een van de vele horeca-etablissementen.

Geen koopzondag
Elke laatste zondag van de maand is het koopzondag in Weert, echter vanwege de kermis wordt deze in september altijd een week naar voren geschoven. Dit valt dan samen met Cultureel Lint, de opening van het culturele seizoen. Om verwarring te voorkomen is deze verschuiving vastgehouden, de laatste zondag van september is dus geen koopzondag.

Vorig artikelGeen traditionele Sinterklaasintocht in Weert
Volgend artikelSamenwerking ondernemers binnenstad Roermond voortgezet