Geen traditionele Sinterklaasintocht in Weert

Intocht Sinterklaas.

WEERT – Vanwege de coronacrisis kunnen Sinterklaas en zijn Pieten dit jaar niet via een traditionele intocht verwelkomd worden in Weert. Dat hebben het bestuur van Stichting Sint Nicolaas Weert en haar vrijwilligers gezamenlijk besloten.

Er wordt hard gewerkt aan een alternatief zodat de kinderen de belangrijke woorden ‘nu ik er ben, mogen jullie vanavond allemaal jullie schoen zetten’ toch kunnen horen.

Maatregelen
De traditionele intocht van Sinterklaas in Weert trekt ieder jaar vele duizenden bezoekers. Het is voor het bestuur niet te organiseren om deze mensen allemaal op 1,5 meter afstand van elkaar houden. ‘Die verantwoordelijkheid kunnen wij niet nemen. We hebben samen met onze vrijwilligers veel varianten van een intocht bedacht, maar steeds lopen we tegen de maatregelen aan zoals die door onder andere de Veiligheidsregio worden opgelegd. We hebben lang gewacht, stiekem toch hopend op betere tijden, maar aangezien er ieder jaar veel georganiseerd en geregeld moet worden, kunnen we nu niet anders dan dit bericht aan te kondigen. Een zéér moeilijke keuze, uniek in ons 106-jarig bestaan’.

Alternatief
Om de kinderen, want daar doen we het allemaal voor, toch hun sinterklaasfeest in Weert te kunnen geven, wordt er op dit moment hard gewerkt aan een waardig alternatief. Zodra daar meer over bekend is, wordt dit breed in Weert gecommuniceerd

Vorig artikelZonovergoten tweede editie Roermond City Triathlon
Volgend artikelDraaiorgeltjesdag als ode aan de kermis