Studenten gaan Theater De Huiskamer runnen

WEERT – Verbindingen creëren tussen studenten en authentieke leersituaties, tussen studenten van verschillende opleidingen en tussen studenten en lokale ondernemers. Dat zijn de doelen van het Gilde Leerlab, een initiatief van Gilde Opleidingen, dat 23 september officieel opent in Theater De Huiskamer in Weert.

Studenten gaan De Huiskamer runnen en zijn op die manier volledig bezig met het echte werk. Bezoekers kunnen vanaf volgende week op dinsdag, woensdag en donderdag al genieten van een heerlijke lunch die studenten van Gilde Food & Hospitality College verzorgen. Binnen afzienbare tijd zullen er ook andere zaken door studenten georganiseerd worden in het Gilde Leerlab, zoals activiteiten voor ouderen, netwerkbijeenkomsten en kinderfeestjes.

Inzichten opdoen in het opleiden
Frank van den Ende, innovatieregisseur Gilde Opleidingen: “Met het Gilde Leerlab gaan we inzichten opdoen in het opleiden van studenten door praktijksituaties, het stimuleren van ondernemerschap bij studenten en het cross-sectoraal werken van studenten in een authentieke leeromgeving waarin het eigenaarschap over de leeromgeving bij de studenten ligt.”