Choral Evensong op 3 oktober in het Franciscushuis

WEERT – Capella Sine Vinculs o.l.v. Bea van der Kaaij zal weer een Choral Evensong verzorgen op zaterdag 3 oktober 2020 om 19.00 uur in het Franciscushuis, Biest 43A, Weert.

De Choral Evensong is een gezongen avonddienst uit de traditie van de Anglicaanse kerk en op 3oktober zal er muziek klinken van Ph Moore, Th Tomkins, H Statham en G Faure. Voorganger is Gerard Heesterbeek Ofm en Koen Vroemen zal onze organist zijn.
We herdenken het sterven van St Franciscus (Transitus). Normaal doen we dat in de kapel van de Paterskerk, maar we hebben meer ruimte nodig voor koorzangers en overige aanwezigen ivm Corona maatregelen. Het Franciscushuis was zo vriendelijk om ons de ruimte die wij nodig hebben beschikbaar te stellen. Waarvoor hartelijk dank!

Capella Sine Vinculis
Capella Sine Vinculis (‘koor zonden boeien/banden’) is een vocaal ensemble dat is opgericht door Bea van der Kaaij na haar terugkomst in Nederland ruim 3,5 jaar geleden. Bea en haar gezin hebben 10 jaar in Engeland gewoond/gewerkt/gestudeerd en zijn ondergedompeld geweest in de Anglicaanse koortraditie. Het koor bestaat uit de 6 gezinsleden van der Kaaij (voormalige buren van de Paterskerk), die allen zeer muzikaal zijn. Er is een wisselende groep van bevriende zangers dat het koor uitbreid per gelegenheid. Het is nu meer dan 3 jaar geleden dat de Capella Sine Vinculis voor het eerst in de Paterskerk in Weert een dienst zong. Dat beviel goed en het koor werd gevraagd om ook diensten elders te zingen, zoals de St Janskathedraal in Den Bosch, Peterborough Cathedral (UK), de Domkerk in Utrecht, de Oude kerk in Wijk bij Duurstede, de Grote of St Bavokerk in Haarlem en meer. Inmiddels heeft het koor ook haar vleugels uitgeslagen naar Duitsland: afgelopen zomer zong een kleine groep van onze zangers in de Nikolaikirche in Leipzig tijdens een ochtenddienst, met inachtneming van de Covid-19 regels. Dat was een bijzondere ervaring om in een kerk te zingen waar de grote J.S. Bach gewerkt heeft!

Traditiegetrouw is er een nazit in de Paterskerk met een drankje en een knabbeltje, zodat wij elkaar in een andere ruimte na de dienst nog op informele wijze kunnen ontmoeten.. Hartelijk ook aan de beheerders van de Paterskerk, dat dit mogelijk is.

Vorig artikel“Bonus” editie Greep naar de Hoorn met 30 teams
Volgend artikelStudenten gaan Theater De Huiskamer runnen