Lezing: ‘De kleuren van Amerika’

Bert De Vroey, buitenlandjournalist (VRT) vertelt er over de verdeelde en twijfelende supermacht Amerika aan de vooravond van de presidentsverkiezingen

Bert De Vroey

HAMONT-ACHEL – Op woensdag 30 september organiseert de bibliotheek Hamont-Achel haar eerste lezing van het nieuwe aha!-seizoen. Op het podium in De Posthoorn: Bert De Vroey, buitenlandjournalist (VRT) en auteur van ‘De kleuren van Amerika’. Hij vertelt er over de verdeelde en twijfelende supermacht Amerika aan de vooravond van de presidentsverkiezingen op 3 november.

In de lezing ‘De Verenigde Staten: verdeelde en twijfelende supermacht’ belicht Bert De Vroey zijn inzichten over de situatie vlak voor de presidentsverkiezingen de VS in tijden van Trump. Sinds zijn aantreden is er immers heel wat veranderd. Militair en economisch blijft de VS een supermacht, maar politiek en cultureel is de Amerikaanse invloed tanend. Volgens hem keert president Trump de Europese bondgenoten steeds vaker de rug toe en heeft hij geen zin in internationaal leiderschap. Intern raakt de Amerikaanse samenleving dieper verdeeld door raciale tegenstellingen en door een bitse cultuurstrijd. Van baken van democratie en behoeder van de wereldorde is de VS veranderd in een wispelturige, woelige en weerbarstige bondgenoot.

Veilige omstandigheden
Net als voor alle andere voorstellingen dit najaar – uitgezonderd de films in cinema Walburg – wordt zaal De Posthoorn omgetoverd tot een gezellig cultuurcafé met stoelen en tafels. Zo kan je voor, tijdens en na de voorstelling een drankje nuttigen. Dat gebeurt in veilige omstandigheden. De regels omtrent hygiëne en veiligheid worden optimaal nageleefd.

De lezing over de Verenigde Staten gaat door op woensdag 30 september in De Posthoorn. De deuren openen om 20.15 uur, de lezing start om 20.30 uur. Tickets zijn verkrijgbaar aan de balies van het UiTpunt in zowel Hamont als Achel en via www.hamont-achel.be/aha. Let wel: omwille van de coronamaatregelen kan je maximaal 4 tickets per persoon aankopen.

Vorig artikelStudenten gaan Theater De Huiskamer runnen
Volgend artikelNieuw seizoen ECI cultuurfabriek: ‘Ik ga weer! Jij toch ook?’