Sonja van Melick deed voor de 150ste keer mee

Snelle tijden in Hema volksloop

WEERT – Zondag 6 september  2020 heeft de  483 “Hema Volksloop”  plaatsgevonden. Al meer dan 40 jaar elke eerste zondag van de maand  hardlopen aan en om de IJzeren man.  In deze 40 jaar hebben al meer dan 111.000 lopers meegedaan. Elke keer lopen er diverse nieuwe lopers mee. Ze komen van heinde en verre.  Maar ook is er een basis van vaste lopers die bijna elke eerste zondag  van de maand aanwezig zijn.

Deze keer was het Sonja van Melick. Zij liep voor de 150e keer mee aan onze loop. Dat betekent dat ze al heel veel jaren meeloopt. Een prima prestatie.

Deze keer kon je wederom alleen maar voorinschrijvingen. Wel konden deze keer meer dan 100 personen inschrijven.  Bijna 150 deelnemers hadden ingeschreven. Echter België gaf vrijdag Nederlands -Limburg code rood in verband met de Corona-crisis en daardoor konden een twintigtal  deelnemers uit België niet van de partij zijn.  Ondanks deze tegenvaller stonden er  toch 130 lopers om 10.00 uur aan de start. Weer werd er gestart in groepen van 30 tot 40 lopers. Door het groot aantal inschrijvingen bij de 3.5 kilometer mochten de dames iets later van start dan de heren.

Ook waren er veel snellere tijden. Vooral bij de 7 kilometer mannen werd hard gelopen. Met 25.33 op 7 kilometer zette Wiktor Verkinov ui Mechernich (Duitsland) een scherpe tijd neer. Ook op andere afstanden werd hard gelopen. Kijk hiervoor op www.uitslagen.nl. Waarschijnlijk speelde het mooie loopweer hierbij ook een rol.

De volgende “Hema Volksloop” wordt gelopen op de eerste zondag in oktober dat is 4 oktober 2020. Deze Volksloop wordt gesteund door Hema, Posno Sport, café Dennenoord, Erkens Fiets-Techniek en Wertha bier.

 

Vorig artikelNMC Café gaat coronaproof weer van start
Volgend artikel1934 – Zaal Sprenkske