NMC Café gaat coronaproof weer van start

WEERT – Op zondag 13 september vindt voor de zesde keer het NMC Café plaats aan de Geurtsvenweg 4 in Weert. Onderwerp van gesprek is de Landbouwvisie van de gemeente Weert.

Het NMC Café is geheel coronaproof, volgens de richtlijnen van het RIVM. Vanwege de anderhalve meter afstand is het niet mogelijk om publiek te ontvangen. Wel nodigen we je uit om vragen te stellen over de Landbouwvisie ‘Van Meer naar Beter’. Mail je vraag voor uiterlijk 10 september naar [email protected]. De vragen worden tijdens de tafelgesprekken behandeld of je ontvangt later per mail antwoord. Verder wordt er van het café een video-opname gemaakt die je later kunt bekijken.

De Landbouwvisie van de gemeente Weert heeft heel wat stof doen opwaaien. Veel organisaties hebben een reactie gegeven. Inmiddels is de visie aangenomen door de gemeenteraad.

Aan tafel zitten Geert Gabriëls (wethouder), Giedo Indenkleef (namens LLTB en melkgeitenhouderij), Erik Koppen (gemengd bedrijf), Daan de Ridder (herenboer), Ine van Woensel (IVN Weert e.o.) en Roy Peeters (permacultuur). Wethouder Geert Gabriëls zal een toelichting geven op de Landbouwvisie. De verantwoordelijke wethouder Geert Gabriels geeft een korte toelichting op de inhoud en de totstandkoming van deze visie. Vervolgens gaan de sprekers met elkaar in discussie over de groei en verbreding van het boerenbedrijf en circulaire landbouw. Dit gebeurt aan de hand van stellingen.

Het NMC Café is een praatprogramma, waarbij genodigden in een café-achtige sfeer met elkaar in gesprek gaan over boeiende en actuele onderwerpen die raakvlakken hebben met duurzaamheid en natuur. Frans van Tuel is de presentator. Van het NMC Café worden video-opnames gemaakt, die later op YouTube en de website van het NMC Weert terug te zien zijn.

Vorig artikelEr zijn 50 nertsenbedrijven in Nederland COVID-19 besmet
Volgend artikelSonja van Melick deed voor de 150ste keer mee