1934 – Zaal Sprenkske

Op de Biest was een café met zaal gevestigd. In de volksmond werd deze zaak ‘Sprenkske’ genoemd. De zaal werd o.a. gebruikt door fanfare Sint Franciscus en handboogschuttersgezelschap Cupido. Het café werd in elk geval vanaf 1916 uitgebaat door Jac van den Kerkhoff.

Petrus Hendrikus Hubertus Sprankenis (1831-1912) was de oorspronkelijke herbergier aan dit pand aan de Biest. Dochter Maria Hendrina Sprankenis trouwde met (Jacques) Jacob van den Kerkhoff, kuiper in Weert. Zij kregen een dochter Maria Hendrina Helena Gertrude van den Kerkhoff deze trouwde met Josphus, Henricus Hubertus Coumans.

Vooral de namen Sprankenis, Van den Kerkhoff en Coumans (de latere drukkerij kanton Weert eigendom van Coumans werd hier gebouwd) zijn namen die verbonden blijven aan  Biest 18-20.

Vorig artikelSonja van Melick deed voor de 150ste keer mee
Volgend artikelDuizenden bedden nodig voor arbeidsmigranten in Midden-Limburg