14de tuinexpositie ‘Muziek & Kunst. In de Tuin’

5 en 6 september 2020

werk Henny Korten

NEDERWEERT – Op zaterdag 5 en zondag 6 september 2020 vindt de bij een breed publiek bekende tuinexpositie ‘Muziek & Kunst. In de Tuin’  plaats. De grote tuin aan de Nieuwstraat 8 in Nederweert is voor de 14e maal het decor voor diverse kunstuitingen en heerlijke live muziek. Dit jaar een muzikale artistieke combinatie.

Met een slag om de arm i.v.m. eventuele nieuwe coronamaatregelen, zijn de voorbereidingen gestart voor de jaarlijkse tuinexpositie ‘Muziek & Kunst. In de Tuin’.

Er wordt zorgvuldig omgegaan met exposanten, muzikanten en bezoekers. Immers, gezondheid boven alles. De expositie en live muziek zijn in de buitenlucht. Er is voldoende ruimte om afstand te bewaren tot elkaar bij het bekijken van de kunst. Van de live muziek kan worden genoten vanuit het ruime en gezellige terras op het grasveld. Voor het overige wordt rekening gehouden met de voorschriften in het kader van covid-19.

De Muziek
Voor deze speciale editie is gekozen voor ‘grootse’ live muziek in een gezellige terrassetting. Met twee bands die hun sporen hebben verdiend in de roots, blues en swing/jive scene. Op zondag 6 september treden vanaf 13.00 uur voor u op:

De band Roots N Rumble speelt stevige en toch aaibare bluesy roots muziek, met invloeden uit country- en jazz. Met een divers repertoire bestaande uit zowel covers als eigen nummers, maakt deze akoestische band muziek uit alle windstreken. Van Memphis tot Nashville, van New Orleans tot de Peel.

​Swingin’ Groovin’ Jumpin’ and Jivin’! De band Fez and the Furious gaat helemaal stuk op 40’s en 50’s muziek. Met hun energieke frontman en een groovy set up stellen zij niemand teleur. Swing with a bite.

De Kunst
Ontwerper, kunstenaar en technisch designmaker Paul Senders uit Helmond ontwerpt en maakt interieurstukken en meubels in opdracht. Daarnaast maakt hij eigen werk. Dit balanceert op de grens tussen kunst en gebruiksvoorwerp. Paul werkt veel met metaal en hout. Hergebruik c.q. herbestemming van materiaal vindt hij belangrijk. Veel werkstukken hebben een utilitair karakter of zijn gemaakt met oog voor vergankelijkheid. Maar een kwinkslag of een vraag schuwt hij ook niet.

Voormalig ondernemer Christaan Vaassen uit Elsloo is als autodidact bijzonder verdienstelijk aan het werk gegaan met penseel en lasapparaat. Hij werkt letterlijk groot en groots. Zowel bij het gebruik van bijvoorbeeld CorTenstaal, RVS of kunststof, als bij zijn op de CoBra-periode geïnspireerde kleurrijke fantasiefiguren en schilderijen. Het werk van Christiaan brengt als vanzelf een lach op je gezicht.

Het werk van keramiste Lucy Berben uit Roermond is als een vis in het vijverwater van de tuinexpositie. De natuur en de repeterende vormen van planten zijn de grootste inspiratiebron voor haar. De prachtige vormen van bloemen en zaaddozen komen uitvergroot prachtig tot z’n recht in keramiek.

Bij de academie voor beeldende kunst in Enschede ontwikkelde Marion Hermans uit Venlo zich tot theatervormgever en kunstschilder. Zij heeft een fascinatie voor de medische wereld, wat terugkomt in de benaming en de vormen. In de gelaagdheid zie je de zoektocht naar vorm en verbeelding van het verhaal dat de schilder vertelt. Kleur, sfeer en textuur op houten panelen geven het werk een doorleefd uiterlijk.

Kunsthistorica Andrea Haandrikman-Schraets uit Venlo is de beeldend kunstenaar achter Mural Mania en achter Project Stone (een kunstroute door Frankrijk en Spanje). De essentie weergeven van alles vormt het hart van haar kunst. Met mixed media en half doorschijnende schilderingen prikkelt zij de kijker steeds meer de grens over te gaan naar dat wat zou kunnen zijn. Zij geeft hen een doorkijkje naar een andere realiteit. Haar kunst is niet zwart-wit, het schemert, het daagt uit, het overlapt, het is grenzeloos.

De ijzeren sculpturen van Henny Korten uit Weert bestaan uit oud ijzer en metalen onderdelen. Het plezier dat Henny beleeft aan het maken ervan, is zichtbaar in zijn werk. Wat hem fascineert is de kracht én de vergankelijkheid van het werk, doordat het verandert en roest door de elementen. Zijn werk is lieftallig, maar ook robuust.

Muziek & Kunst. In de Tuin
Zaterdag 5 september: 13.00 – 17.00 uur
Zondag 6 september: 11.00 -17.00 uur (met live muziek vanaf 13.00 uur)
Nieuwstraat 8, Nederweert | Entree gratis | Voor actuele informatie bel 06-23901812.

Vorig artikelGemeente Weert helpt inwoners met acties tijdens World Cleanup Day
Volgend artikelBlauwalgen in Belgisch deel Zuid-Willemsvaart