LWV: ‘Ondernemers mogen personeel niet op corona testen’

ROERMOND – De Limburgse werkgeversvereniging pleit er niet voor dat bedrijven hun personeel zelf gaan testen op corona.

“Werkgevers zijn aan zeer strenge regels gebonden als het gaat om de privacy. Je mag bijvoorbeeld niet eens vragen naar de gezondheid van een werknemer, laat staan dat je zijn temperatuur opneemt. Dat mag alleen de bedrijfsarts. Zelfs als je vraagt aan iemand om zijn temperatuur te meten die in een afhankelijke positie verkeert en die niet vrijelijk ja of nee kan zeggen, is dat niet toegestaan. Als werkgevers zich op dit gebied begeven, bewandelen ze een zeer smal pad en is de kans op boetes groot, zegt Huub Narin, directeur van LWV. “Dus gewoon niet doen. Werkgevers moeten de goede voorwaarden scheppen in hun bedrijf zodat personeel en bezoekers veilig zijn en gezond blijven. En werknemers moeten hun eigen verantwoordelijkheid nemen als ze iets voelen dat lijkt op een coronabesmetting: niet naar het werk komen en thuis blijven. Laat het testen en opsporen van besmettingen over aan de juiste instanties”. Zo meldt 1Limburg vandaag.