Tentoonstellling Zilveren Camera 2019 in Limburg te bewonderen

Zilveren Camera / Marcel van Hoorn, Mathieu van der Poel wint op magistrale wijze de Amstel Gold Race, 2019. (1e Prijs Sport – Enkel, NSP / Zilveren Camera Sportfoto van het Jaar)

VENLO – Vanaf 26 juni zijn de beste nieuwsfoto’s van Nederland van het afgelopen jaar in het Limburgs Museum te zien. De tentoonstelling toont de winnende foto’s van de Zilveren Camera 2019, de belangrijkste journalistieke fotowedstrijd van Nederland.

In de expositie zijn ruim 200 foto’s te zien: de winnaars in de negen verschillende categorieën (van nieuws en politiek tot sport en kunst, cultuur en entertainment), maar ook de winnaars van de NSP/Zilveren Camera Sportfoto van het Jaar, Prijs voor Storytelling, Paul Peters Fotoprijs, Zilveren Camera Publieksprijs en natuurlijk de Canon Zilveren Camera – sinds 1949 de belangrijkste prijs voor fotojournalisten van Nederland. Dit jaar heeft Eddy van Wessel deze prestigieuze vakprijs binnengesleept met zijn fotoserie Het Laatste Bolwerk over de val van de laatste nederzetting van Islamitische Staat, Baghuz.

Het Limburgs Museum is met de stichting Zilveren Camera overeengekomen dat de winnende foto’s na de prijsuitreiking en tijdelijke tentoonstelling in Museum Hilversum (2 februari t/m 22 maart) als eerste naar Venlo komen.

Kijkwijzer en fotowedstrijd voor kinderen (t/m 12 jaar)
In de tentoonstelling zijn ook kijkvragen te ontdekken, die je dieper in bepaalde nieuwsfoto’s laten duiken. Heb je, na het zien van de foto’s, zelf ook ideeën voor een mooie foto? Doe dan mee met de fotowedstrijd Nieuws in jouw buurt! Ga net als de beroepsfotografen in de expositie zelf met je camera op zoek naar gebeurtenissen of nieuwtjes – van groot tot klein – in jouw stad, dorp, wijk of achtertuin. Wat zou jij graag willen laten zien aan de wereld en waarom? Bij de kijkvragen in de tentoonstelling staan ook fotografietips vermeld waar je je voordeel mee kunt doen.

Digitale opening
Kijk je mee met de digitale opening van de expositie Zilveren Camera? Frans Pollux neemt je tijdens deze digitale opening mee door de expositie met gouverneur Theo Bovens (Provincie Limburg), Marcel Molle (directeur Zilveren Camera) en fotograaf Marcel van Hoorn (winnaar NSP/Zilveren Camera Sportfoto van het Jaar). Ook museumdirecteur Bert Mennings en programmamanager Marieke Koppelmans komen aan het woord.

BRONLimburg Museum
Vorig artikelPvdA wil onderzoek COA gelden
Volgend artikelCoronabesmettingen in België stijgen weer