Grafkelder Paterskerk landelijk nieuws

WEERT – De herontdekking van de (graf)kelder van de Aldenborgh, het voormalige kasteel van de graven van Horn onder de Paterskerk zorgde voor landelijke publiciteit. Het programma EditieNL van RTL4 kwam langs voor een interview.

Dinsdag werd het vermoeden uitgesproken dat een van de muren van de kelder uit de 13de eeuw stamt en daarmee deel zou kunnen uitmaken van de Aldenborgh van de graven van Horn.

Bestuurslid en vrijwilliger Bart Maes van ‘stichting paterskerk de Biest’: In de afgelopen weken is er onderhoud aan de Paterskerk gedaan. Tijdens een stil moment heb ik de bouwvakkers gevraag om een betonplaat aan de zijkant van de kerk open te maken. Ik heb altijd vermoed dat hier een toegang tot de grafkelders zou kunnen zijn. En ik kreeg gelijk!’

Vorig artikelGeboren in crisistijd: de luxe zeepdispenser van Pro Paneel
Volgend artikelOntwikkeling Multimodale Terminal de Kempen