Kick Out Zwarte Piet demonstreert in Weert

WEERT – Kick Out Zwarte Piet gaat in november in verschillende steden, waaronder Weert, de straat op om te demonstreren. Dit zal gebeuren tijdens de intochten in plaatsen waar nog steeds vast wordt gehouden aan de traditionele Zwarte Piet.

KOZP roept mensen op tot een vreedzaam protest. KOZP roept een ieder die zich de afgelopen weken heeft laten horen tijdens de protesten of online om ook in november aanwezig te zijn om van ons nationale Sinterklaasfeest écht een kinderfeest te maken, waarvan alle Nederlandse kinderen kunnen genieten. De organisatie heeft al wat overwinningen geboekt. Zo heeft de Zwarte Piet in verschillende steden al plaats gemaakt voor de Roetveeg Piet. Het Sinterklaasjournaal en de nationale intocht kennen inmiddels ook roetveeg pieten.

KOZP maakt vooraf afspraken met de burgemeester en de politie om het protest veilig en vreedzaam te laten verlopen.

Weert kan het heeft in samenwerking met KOZP een facebookevent gemaakt voor de demonstratie van 7 november in Weert

Vorig artikelNatuur- en Milieucentrum De IJzeren Man zoekt vrijwilligers voor kinderworkshops
Volgend artikelBurgemeester Ina Leppink-Schuitema en Wereld Bloeddonordag in WeertFM Take Away