Burgemeester Ina Leppink-Schuitema en Wereld Bloeddonordag in WeertFM Take Away

WEERT – Zondag 14 juni zijn burgemeester Ina Leppink-Schuitema (gemeente Weert) en gedeputeerde Hubert Mackus (provincie Limburg) te gast in WeertFM Take Away. Aandacht is er verder voor de Wereld Bloeddonordag en de Stichting Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier (OOPOEH). Het programma is tussen 14:00 en 17:00 uur te beluisteren en bekijken via WeertFM radio en tv.

Kennismaking met burgemeester Ina Leppink-Schuitema
Maandag 18 mei 2020 startte Ina Leppink-Schuitema uit Velden als waarnemend burgemeester van de gemeente Weert. Hoe goed kent zij Weert al en wat zijn haar plannen voor de komende tijd? Na de eerste weken in haar nieuwe ambt vertelt burgemeester Leppink hier zondag over in WeertFM Take Away.

Stichting Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier
Zeven jaar geleden startte Stichting Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier (OOPOEH). De
stichting verbindt senioren die op zoek zijn naar de gezelligheid van een dier aan baasjes die een vertrouwde oppas zoeken voor hun huisdier. In het Weerterland zijn ze nu op zoek naar 55-plussers en honden. Ellen Groneman van Stichting OOPOEH legt uit hoe dat in zijn werk gaat.

Verder in de uitzending
In het kader van Wereld Bloeddonordag is de Nederlandse bloedvoorziening Sanquin te gast over hun rol in de bestrijding van het coronavirus en de bloedbank in Weert. Gedeputeerde Hubert Mackus vertelt over de aanpak van de stikstofproblematiek in de provincie Limburg en zijn verdere plannen in
2020. Een bijzondere Weerterlander wordt uitgeroepen tot ‘Held van 2020’ én verslaggever Jeremy is in Stramproy.

WeertFM Take Away
Iedere zondagmiddag ontvangen de presentatoren van WeertFM tussen 14:00 en 17:00 uur gasten digitaal in de uitzending over actuele onderwerpen in het Weerterland. Met een blik vooruit brengt WeertFM alles wat er in het Weerterland speelt via radio en tv.

WeertFM TV is te bekijken via kanaal 40 (Ziggo Weert), 36 (Ziggo Nederweert), 1417 (KPN) en 2064 (andere aanbieders) én WeertFM.nl. WeertFM radio is te beluisteren op je radio via 107.5 FM en 97.0 FM én WeertFM.nl.

Vorig artikelKick Out Zwarte Piet demonstreert in Weert
Volgend artikelNIEUWE TALENTSPONSOR BIJ BASKETBAL ACADEMIE LIMBURG