Koning Willem-Alexander bezoekt sportgebied Genneper Parken in Eindhoven

EINDHOVEN – Koning Willem-Alexander heeft woensdagmiddag 13 mei een werkbezoek gebracht aan sportgebied Genneper Parken in Eindhoven. Het bezoek vond plaats in het kader van de uitbraak van het coronavirus (COVID-19).

De Koning ging tijdens een rondleiding door het sportgebied in gesprek met sporters, trainers en vrijwilligers over het hervatten van de trainingen en over de mogelijkheden om verantwoord samen te sporten en de coronamaatregelen na te leven. Aansluitend ging Koning Willem-Alexander in gesprek met de voorzitters en coronacoördinatoren van een aantal binnen- en buitensportverenigingen. In dit rondetafelgesprek kwamen onder meer de protocollen en richtlijnen om samen veilig te kunnen sporten aan bod. Ook sprak de Koning met de vertegenwoordigers van de verenigingen over de uitdagingen van de anderhalve-meter-sportsamenleving, het stap voor stap opstarten van activiteiten, gevolgen voor de lange termijn en de maatregelen om sportverenigingen te ondersteunen.

Ook sportverenigingen zijn geraakt door de maatregelen om het coronavirus in te dammen. Competities zijn vroegtijdig beëindigd en kantines en kleedkamers zijn gesloten. Kinderen en jongeren kunnen sinds 29 april onder begeleiding weer buiten trainen. Vanaf 11 mei mag ook iedereen ouder dan 18 jaar weer buiten sporten op minimaal 1,5 meter afstand van elkaar. Wedstrijden en toernooien zijn nog niet toegestaan.

Door telefoongesprekken en zo mogelijk werkbezoeken informeren Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zich over de gevolgen van de corona-uitbraak en spreken zij hun steun en waardering uit voor de inzet van zovelen in de bestrijding van de pandemie. In afstemming met de betrokken organisaties worden maatregelen getroffen om de werkbezoeken te kunnen laten plaatsvinden.

Video: BlauwBloed

Vorig artikelWilma was de grootste woningbouwer van Nederland
Volgend artikelRoze Stationstunnel op 17 mei in Roermond ‘Dag tegen Homofobie en Transfobie’