Ingetogen dodenherdenking in Weert

WEERT – Ook in Weert werden op 4 mei de oorlogsslachtoffers herdacht. Door de coronacrisis was alles anders. Er was verzocht om niet bij de Rumolduskapel te komen, maar thuis te herdenken.

Om 19.58 uur legde locoburgemeester Geert Gabriëls een krans bij de Rumolduskapel, zonder publiek. Na het taptoe-signaal volgt traditiegetrouw om 20.00 uur twee minuten stilte waarna het Wilhelmus werd gespeeld.

Het jaarthema van 2020 luidt 75 jaar vrijheid. In 2019 en 2020 herdenken we het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden. We staan stil bij de vrijheid die is bevochten door mensen die daarvoor grote offers hebben gebracht. We vieren dat we sinds 1945 weer in vrijheid leven, in het besef dat we samen verantwoordelijk zijn om vrijheid door te geven aan nieuwe generaties.

De bevrijding betekende het herstel van onze vrije en open democratische rechtsstaat. De rechten en vrijheden die daaruit voortkomen, zijn niet vrijblijvend. Ze scheppen voor iedereen een verantwoordelijkheid voor het behoud en het versterken ervan.

Vorig artikelGrens met België tot en met 8 juni dicht
Volgend artikelSobere dodenherdenking vredesmonument in Stramproy