Grens met België tot en met 8 juni dicht

WEERT – Tanken in België? Voorlopig nog niet. Elke niet-essentiële reis naar België en vanuit België naar het buitenland blijft verboden tot en met 8 juni 2020. Het Belgische conoracrisiscentrum heeft dit bekend gemaakt in een lijvig document met coronamaatregelen die maandag ingaan.

Een weekendje over de grens zit er voor Nederlandrs tot 8 juni niet in. Wel kunnen Belgen voor medische zorg, dierenzorg en verplaatsing naar een partner die niet onder hetzelfde dak woont.

Een nieuwe uitzondering komt er als de scholen in België vanaf 18 mei weer mondjesmaat openen. Honderden kinderen en jongeren uit Zeeuws-Vlaanderen, Limburg en Noord-Brabant volgen onderwijs over de grens. Zij mogen ongehinderd naar en van school reizen als de lessen worden hervat.

Vorig artikelWeerter politiemol vijf jaar de cel in.
Volgend artikelIngetogen dodenherdenking in Weert