Limburg Bevrijd(t) app vanaf 1 mei beschikbaar

Heerlen – Op 1 mei 2020 wordt de lang verwachte app “Limburg Bevrijd(t)” gratis beschikbaar gesteld in de Google Playstore en de Apple store.
Terwijl de Corona maatregelen de viering van de 75 jaar bevrijding compleet stil hebben gelegd, heeft gamebedrijf BadDice doorgewerkt aan haar app om mensen spelenderwijs kennis en inzichten te verschaffen over de bevrijding en de betekenis van vrijheid. De app is binnenkort gratis te spelen voor iedereen, veilig thuis op de bank.

Limburg Bevrijd(t) is een door de provincie Limburg gefinancierd project voor de 75 jaar
bevrijding. Het project is benoemd tot één van de twee uitzonderlijke projecten. In de app
bevrijden spelers alle gemeentes door puzzels en quizzen te voltooien. Hierdoor spelen zij ook verhalen en audiofragmenten vrij die hen leren over de belangrijkste gebeurtenissen van de bevrijding voor elke gemeente in Limburg. De quizzen zijn tot stand gekomen door een samenwerking met Liberation Route Europe en bevatten de audiofragmenten van hun luisterkeien die door Limburg staan verspreid.

De volgorde waarin de gemeentes beschikbaar worden gesteld in de app is tevens de volgorde waarin de gemeentes echt zijn bevrijd, of waarop de bevrijding van minimaal één kern begon. In de app is dan ook een tijdlijn te zien die vooruit gaat naarmate er meer gemeentes worden bevrijd. De app is interessant voor alle leeftijden, maar het doel is vooral om bewustwording bij de jongeren te creëren. De app is dan ook makkelijk in te zetten voor bijvoorbeeld scholen om leerlingen meer te leren over de bevrijding.

Het zijn gekke tijden nu tijdens de Corona crisis. Een heel goed voorbeeld voor het feit dat
vrijheden om wat voor reden dan ook zomaar ingeperkt kunnen worden. Daarom is deze app nu relevanter dan ooit en wordt in het laatste verhaal dat de speler vrijspeelt de focus op deze crisis gelegd om herkenning te creëren en het vrijheidsbesef meer naar het heden te tillen.

Vorig artikelBelgische wolvin Noëlla is zwanger
Volgend artikelBuurgemeenten België kopen mondmaskers voor inwoners