Belgische wolvin Noëlla is zwanger

LEOPOLDSBURG – Wolvin Noëlla is zwanger. Dat bevestigt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir. Het leefgebied van het Belgisch Limburgse wolvenkoppel wordt extra bewaakt de komende weken en maanden.

Toen eerste Belgische wolvin Naya zwanger was, is ze vermoord in 2018. De bevalling nu zal niet meer lang op zich laten wachten, dat blijkt uit een foto van de drachtige wolvin.

wolvin Noëlla | Foto: Natuur & Bos

De eerste weken na de geboorte leiden de welpjes een onopvallend bestaan. Pas na enkele maanden gaan ze mee op pad met de ouders.

Negen wolven in België
In de eerste drie maanden van dit jaar heeft Wallonië er vier nieuwe wolven bijgekregen. Dat brengt het totaal aantal wolven in België nu op (minstens) negen in Wallonië en drie in Vlaanderen. Het koppel August en Noëlla verblijft in Belgisch Noord-Limburg en de recente zwerver-zonder-naam in Herentals & Wiekevorst. ‘Alle Vlaamse wolven zijn via Nederland vanuit Duitsland gekomen. Van August wordt vermoed dat hij zelfs helemaal vanuit Polen is komen aanlopen.’

Wolven in Nederland
Inmiddels hebben wolven zich in Nederland weer gevestigd en zijn op de Veluwe in 2019 de eerste vijf wolvenpups geboren. In maart 2015 bezocht een wolf vier dagen lang het noorden van Nederland en dit was de eerste zekere wolf in zo’n 150 jaar tijd die Nederland bezocht. De tweede zekere wolf werd in het najaar van 2016 in Beuningen in Twente gezien. Sinds de zomer van 2017 bezoekt de ene na de andere wolf Nederland.

Vorig artikelVirtueel bloemen leggen met dodenherdenking
Volgend artikelLimburg Bevrijd(t) app vanaf 1 mei beschikbaar