VDL Nedcar hervat autoproductie binnen twee weken

BORN – Bij VDL Nedcar in Born wordt de productie gefaseerd opgestart. Nadat de medewerkers op 4 en 5 mei instructies hebben gekregen, wordt de productie op 6 mei hervat.

In totaal werken er zo’n 5000 mensen bij VDL Nedcar, onder wie ook een flink deel uit Midden-Limburg. Het bedrijf produceert Mini’s en BWM’s van het type X1. Er is minder naar vraag naar auto’s dan voor de coronacrisis, al is het onduidelijk hoezeer de vraag verkleind is. Hoeveel medewerkers daadwerkelijk weer aan de slag kunnen, is afhankelijk van de vraag naar auto’s.

Nieuwe werkwijze
De instructies die de medewerkers krijgen gaan over praktische zaken, maar ook over veiligheidsmiddelen. VDL Nedcar heeft al gelaatsschermen besteld bij een bedrijf uit Geleen. Het is nog niet helemaal duidelijk hoe de nieuwe werkwijze eruit gaat zien. Het plan daarvoor moet over een week klaar zijn.

Vorig artikelMini concert bij de Geertenhof in Weert
Volgend artikelEen winkelier van hier: Rolf Zincken van Illeterb