Zomervakantie mogelijk korter om onderwijsachterstanden weg te werken

basisschool De Schrank in Ospel

Als leerlingen ook na de meivakantie niet naar school kunnen door de coronacrisis, moeten er voor kinderen die thuis niet kunnen leren zomerscholen worden opgezet. Ook moet mogelijk voor alle leerlingen een deel van de zomervakantie eraan geloven.

Dat stelt de Onderwijsraad vandaag in een advies aan het kabinet. Als de scholen niet volgende maand weer open kunnen, zouden voor volgend schooljaar verlengde schooldagen overwogen kunnen worden, bijvoorbeeld van 08.00 tot 16.00 uur of van 09.00 tot 17.00 uur, zodat leraren meer tijd hebben om leerlingen bij te spijkeren.

Ook zou de zomervakantie naar voren kunnen worden gehaald of worden ingekort. ,,We vragen de minister om dat te overwegen en daarbij te kijken naar de belangen van kinderen, ouders en leraren”, zegt voorzitter Edith Hooge van de Onderwijsraad, een belangrijk adviesorgaan van de regering. Zo meldt het AD vandaag.