In memoriam: oud-aalmoezenier Rogier ’t Hoen

Op zondag 5 april 2020 is oud-aalmoezenier en kapucijn Rogier ’t Hoen op 91-jarige leeftijd in Nederweert overleden. ’t Hoen was een mensenmens. De priester-kapucijn had als persoon een duidelijke en eigenzinnige opvatting over religie, maatschappij en het leven. Hij was onder andere initiatiefnemer van de Kerst- en Paas openluchtvieringen in de IJzeren Man.

Hij kreeg het op enig moment (1995) aan de stok met de toenmalige Deken van der Valk die ‘t Hoen een bosdruïde noemde. Rogier ‘t Hoen bleef namelijk zijn eigen, wat onorthodoxe wegen blijven bewandelen; onderwijl verdwenen in het Limburgse de meeste progressieve priesters. Hij werd daardoor veel gevraagd voor huwelijken, onder meer omdat mensen met hem liturgisch flink wat kanten uit konden en een jong samenwonend stel van hem niet eerst een tijdje kuis uit elkaar hoeft. Ook voor stervensbegeleiding en uitvaarten werd hij veel gevraagd.

Vorig artikelMedewerkers thuiszorg in de Paasbloemen
Volgend artikelDodental in België overstijgt de 3.000