Dodental in België overstijgt de 3.000

Recordaantal van 325 nieuwe overlijdens

In België zijn en in totaal zijn er 325 nieuwe overlijdens binnen het ziekenhuis. Dat is een record. Daarnaast zijn er 171 vermoedelijke gevallen vanuit de woon-zorgcentra gemeld die met vertraging zijn gerapporteerd. Dat is een forse stijging met gisteren.

De gerapporteerde overlijdens zijn in totaal 3.019 in België. 41 procent daarvan zijn vermoedelijke gevallen.

De afgelopen 24-uur zijn er in België 462 mensen opgenomen in het ziekenhuis. Dat is vergelijkbaar met gisteren, toen er 459 waren. In de Belgische ziekenhuizen liggen 5.610 personen met Covid-19. Er is een lichte stijging van 20, in vergelijking met gisteren. Op dit moment zijn er 1.278 bedden op intensieve zorgen bezet, wat een daling met 7 is.

De afgelopen 24 uur hebben 1.684 positief getest voor corona. 915 daarvan komen uit Vlaanderen. Het totaal aantal bevestigde gevallen bedraagt 26.667 in België.

Vorig artikelIn memoriam: oud-aalmoezenier Rogier ’t Hoen
Volgend artikelContact met familie via het glasportaal van de Paterskerk