Bouwwerkzaamheden parkwoningen de Heerlijckheid van start

Regiodirecteur Michiel Werkhoven van Janssen de Jong Projectontwikkeling (l) en wethouder Peter Koolen van de gemeente Nederweert.

NEDERWEERT – De wereld is in de ban van het coronavirus. In verschillende beroepstakken gaat het werk door. Ook in de bouw. Deze week startte de bouw van woningen langs het Kanaalpark de Heerlijckheid in Nederweert.

Regiodirecteur Michiel Werkhoven van Janssen de Jong Projectontwikkeling en wethouder Peter Koolen van de gemeente Nederweert waren samen, op gepaste afstand van elkaar, aanwezig bij de start van het project. “Het is onwerkelijk. Normaal is dit een moment om met toekomstige bewoners en betrokkenen te vieren. Tegelijkertijd is het goed dat er, zij het met de nodige maatregelen, gewerkt kan worden in deze lastige tijd”, aldus wethouder Koolen.

Samenwerking
In 2018 won Janssen de Jong Projectontwikkkeling de aanbesteding die door de gemeente was gehouden voor de ontwikkeling en realisatie van projectmatige woningen in de wijk Merenveld. De opdracht kende behoorlijke kwaliteitseisen. De woningen die nu gebouwd worden vormen de afronding van het gebied Merenveld en de overgang naar het kanaalpark. “Een bijzondere plek”, aldus wethouder Koolen. Michiel Werkhoven: “De samenwerking met de gemeente verliep goed. Door duidelijke afspraken aan de voorkant van het project wisten we wat er moest gebeuren en wat we konden verwachten. Samen met ons team is het ontwerp uitgewerkt tot een mooi woningbouwplan voor Nederweert. We kunnen met z’n allen tevreden zijn over het ontwerp en de woningen die gerealiseerd worden.”

Levensloopbestendige woningen
Janssen de Jong realiseert langs het kanaal vrijstaand geschakelde en twee-onder-een-kapwoningen. Samen met de gemeente is goed gekeken naar de behoefte aan woningen in Nederweert. Gaandeweg is het programma aangepast. Een deel van de woningen wordt nu ‘levensloopbestendig’ uitgevoerd. Dat wil zeggen dat de bewoners hier kunnen blijven wonen als hun levensomstandigheden veranderen, bijvoorbeeld omdat ze een dagje ouder worden. “Wij vinden het belangrijk dat er kwalitatief goede woningen gebouwd worden, die aansluiten bij de behoeften van onze inwoners”, aldus wethouder Koolen. “Het type woningen dat hier gebouwd wordt, sluit hier perfect op aan.”

Alle woningen verkocht, tweede fase volgt
Dat er vraag is naar dit soort levensloopbestendige woningen blijkt. Alle woningen zijn inmiddels verkocht. Mits de bouw niet stagneert kunnen de eerste bewoners naar verwachting eind dit jaar hun intrek nemen in de kersverse woningen Inmiddels zijn er afspraken in de maak voor een tweede fase van het project, waarbij nog eens negen woningen op dezelfde plek langs het kanaal gebouwd worden. Kijk voor meer informatie over deze fase op de website. Uiteraard houden we de ontwikkelingen en de maatregelen in verband met het coronavirus scherp in de gaten. Uiteindelijk staat de gezondheid van ons allemaal voorop.

Vorig artikelKinrooi start met opbelactie naar alleenstaanden in coronatijden
Volgend artikelEen winkelier van hier: de Keurslager, vader en zoon Van Brussel