BAL staat voor grootste test in nog jonge bestaan

Weert – 10 wedstrijden voor het einde van de reguliere competitie staat Basketbal Academie Limburg voor de grootste test in het nog jonge bestaan. Met een voorsprong van 4 punten op nummer 6 en 7, komen juist die twee concurrenten de komende dagen op bezoek in Sporthal Boshoven. Eerst Aris Leeuwarden, daarna Den Helder Suns.

 Het seizoen van Basketbal Academie Limburg loopt op rolletjes. Er werd gewonnen van mede laagvliegers Amsterdam en Leeuwarden en daarnaast werd er verrassend gewonnen van absolute toppers Rotterdam, Den Bosch en Leiden. Met al deze overwinningen vindt BAL zich terug op een zesde plek op de ranglijst. Een zesde plek die recht geeft op een plek in de playoffs. En in de playoffs wordt het landskampioenschap beslist…

Met 4 punten achterstand op BAL vinden we op de zevende plek Den Helder Suns terug en met evenveel punten achter staat op plek 8 Aris Leeuwarden. Beide teams bezoeken de komende dagen Sporthal Boshoven. Op donderdag 5 maart komt Aris Leeuwarden op bezoek en op zaterdag 7 maart wordt er in Weert gespeeld tegen Den Helder Suns.

Leeuwarden
Van Aris werd al twee keer gewonnen. Alleen de laatste wedstrijd was in Leeuwarden een afgang. BAL wist maar 48 punten te maken en het team van Radenko Varagic zal op zoek zijn naar sportieve revanche. Als deze wedstrijd wordt gewonnen komt Aris op 6 punten achterstand en lijkt het gat naar BAL onoverbrugbaar.

Den Helder
Den Helder blijkt al jaren een lastige tegenstander. Basketbal Academie Limburg speelde dit seizoen twee keer eerder tegen de Suns. Twee keer was het verschil wel minimaal, dus een spannende wedstrijd mag te verwachten zijn in Sporthal Boshoven.

Talentontwikkeling
Ondertussen gaat het ontwikkelen van talent gewoon door. Coach Radenko Varagic gaat door met jonge basketballers zo goed mogelijk maken. Er was het debuut in de hoofdmacht van de 17-jarige Oshean Brathwaite, die meteen brutaal zijn eerste punten maakte. Daarnaast maakte de 18-jarige Stijn Hintzbergen wederom minuten in de Nederlandse Eredivisie.

De grootste test in het nog jonge bestaan van Basketbal Academie Limburg zal de komende dagen volgen. Laat het talent zien volwassen te zijn geworden en maakt het een grote stap richting de playoffs? Of nemen de zenuwen de overhand en gaan de Weerter jongens ten onder. Donderdagavond 20.00 uur, Sporthal Boshoven: Basketbal Academie Limburg – Aris Leeuwarden. Zaterdagavond 20.00 uur, Sporthal Boshoven: Basketbal Academie Limburg – Den Helder Suns.

1Limburg kwam langs in Boshoven en maakte deze gave reportage!

Vorig artikelFocus op restaurant Flavours
Volgend artikelWethouders op bezoek bij houthandel Scheijmans