Wethouders op bezoek bij houthandel Scheijmans

vlnr Mathieu Dolders, wethouder Wendy van Eijk. Marc Scheijmans en wethouders Martijn van den Heuvel

WEERT – Afgelopen vrijdag hebben de Weerter wethouders Martijn van den Heuvel en Wendy Van Eijk een bedrijfsbezoek afgelegd bij Houthandel Scheijmans op de nieuwe locatie aan de Fahrenheitstraat 16 in Weert. 

Na de Eerste Wereldoorlog startte Math Scheijmans aan de Wilhelminasingel, ongeveer
tegenover de plaats waar nu de Jumbo ligt, een houthandel.
Advertentie Scheijmans aan de Wilhelminasingel
In 1923 kocht men via een openbare verkoop “Het Kasteel”, toendertijd beschreven als als: Kasteel bestaande uit herenhuis, torenwoning, garage, stalling, grooten door muren afgescheiden tuin, en grooten boomgaard, met oude inrijpoort, geheel omgeven door grachten. Het herenhuis bevat beneden: groote zaal, 4 kamers en keuken, boven 6 kamers; verder grooten zolder met 2 dienstbodenkamers; kelder. Voorzien van electrisch licht.”

De afgelopen maanden is het bedrijf verhuist van het kasteel aan de Biest naar de nieuwbouw op bedrijvenpark Kampershoek. Het familiebedrijf (Thijs en Marc zijn 3de generatie) Scheijmans heeft zich gevestigd in een fraaie houten nieuwbouw. Ook heeft men daar een eigentijdse showroom ingericht. Marc Scheijmans gaf de wethouders en Mathieu Dolders (Acquisitie en Projectmanagement Bedrijventerreinen gemeente Weert) een rondleiding.

Vorig artikelBAL staat voor grootste test in nog jonge bestaan
Volgend artikelHet NK libre 2020 komt naar Nederweert