BAL bindt toppers aan zegekar

Weertse talenten verrassen tegen Rotterdam en Leiden

Weert – Basketbal Academie Limburg (BAL) beleeft een goed seizoen. In de eerste weken van de competitie werden de eerste punten al bijgeschreven. Een unicum in de nog jonge geschiedenis van de Academie. En net zo goed als aan het seizoen begonnen werd, was daar ook een wervelende start van het jaar 2020.

De oliebollen waren nog niet verteerd of de Weertse jongens mochten aantreden in het hoge Noorden tegen het grote Donar. De Groningers blijken de gehele competitie al een maatje te groot en dat was helaas in Groningen wederom het geval. De tegenstelling een week later was des te mooier. Het Europees sterk spelende Leiden kwam naar Weert. Dat BAL voor niemand bang is bleek. Met een prachtige 84-77 overwinning op zak werden de Leidenaren terug gestuurd naar de Sleutelstad. Helaas kon deze prachtige overwinning geen vervolg krijgen tegen achtereenvolgend Aris Leeuwarden en opnieuw Donar uit Groningen.

Verwachtingen
Verwachtingen waren moeilijk uit te spreken voor de eerste wedstrijd van februari. BAL trad thuis aan tegen Feyenoord Basketball. Op 12 december wist de formatie van Radenko Varagic al te winnen in Rotterdam. Op 1 februari was BAL ook in Weert een maatje te groot voor het Rotterdamse team vol Amerikaanse toppers. Een verslag van die wedstrijd is hier te lezen.

Goed seizoen
Basketbal Academie Limburg bezet op dit moment in de Nederlandse Eredivisie met 7 overwinningen een knappe zesde plaats. De plaats die aan het eind van het seizoen recht zou geven op deelname aan de playoffs. Voor het zover is volgen er nog 13 hele belangrijke wedstrijden waarin er punten gepakt moeten gaan worden. Op 27 februari komt Donar uit Groningen richting Weert en BAL speelt komende maand op 8 februari in Den Bosch en op 29 februari in Amsterdam.

Vorig artikelVerwoeste bakkerij in Roermond niet herbouwd: 133 ontslagen
Volgend artikel100ste deelname voor Henriette van de Wijngaart en een hoop medailles