100ste deelname voor Henriette van de Wijngaart en een hoop medailles

WEERT – De Hema IJzeren Man Loop staat bekend om zijn fanatieke lopers die in grote getale aanwezig zijn aan de start; dat is deze 479ste keer niet anders. Oude bekenden, fanatieke trimmers en zelfs tientallen nieuwe gezichten verschijnen ten tonele.

Tekst & Foto’s: Rob Timmermans

De weergod Anzar, dat regen betekent, kan regen verbieden of schenken. Nou dat laatste geschiede! Het element “water” doet zijn best het de lopers niet gemakkelijk te maken. Maar… de 150 lopers laten zich er ook nu niet door weerhouden. Rond de klok van tien, net als altijd, vertrekt eerst de jeugd tot twaalf jaar en begint aan de afstanden 1.3 of 2.5 km, gevolgd door de anderen die minimaal één tot vijf ronden van 3.5km afleggen.

Zwaar
Het parcours is een modderpoel en voor de renners wordt het afzien. Het parcours blijkt door de vele regen die al gevallen is weliswaar begaanbaar, maar pittig. Daardoor is het lastig om snelle tijden te lopen. Maar al die nattigheid mag de pret niet drukken.
Prijzen
Het is niet al goud dat er blinkt, maar voor een zestien deelnemers blinken er wél stuk voor stuk medailles: zij hebben allemaal tien keer meegedaan. Goed, hoor!
100ste deelname
Voor Henriette van de Wijngaart betekent deze deelname erg veel. Tijdens deze kletsnatte editie heeft zij haar honderdste deelname op zak! Een knappe prestatie, want dat houdt in dat zij al acht jaren meedoet! Wim schenkt haar een herinnering en wij hopen dat er nog vele jaren mogen volgen waarop zij trouw aan de start verschijnt!
Korting- en kadobonnen & ATB Kona
Alle lopers gaan naar huis met een kortingsbon van de Hema op zak en tevens winnen ook nog vijftien deelnemers een kadobon van Hema, Posno-Sport, Leefstudio of Gotcha. Deze loop telt óók mee voor de serie van 8 deelnamen of meer in 2020, waardoor je kans maakt op de Kona ATB fiets, die beschikbaar is gesteld door “Erkens Techniek” uit Weert.
Uitslagen op het internet
Op uitslagen.nl staan álle uitslagen inmiddels inzichtelijk vermeldt, zodat je als deelnemer kan zien welke prestatie je geleverd hebt. De volgende loop is op zondag 1 maart 2020.
Vorig artikelBAL bindt toppers aan zegekar
Volgend artikel1971 – Wieërter Stadsvastelaovendj