Verwoeste bakkerij in Roermond niet herbouwd: 133 ontslagen

De bakkerij voor de verwoestende brand in december plaatsvond. Foto: Google Maps

ROERMOND – In december brandde de bakkerij van Mission Foods in Roermond volledig af. Er is nu besloten de fabriek niet te herbouwen, maar de productie te verplaatsen naar het buitenland waardoor 133 van de 146 medewerkers hun baan verliezen.

Dat meldt De Limburger. Het nieuws werd gisteren aan de medewerkers medegedeeld. De mensen die wel hun baan behouden, zijn werkzaam in de verkoop en marketing.

Geen herbouw
De productie van onder meer tortilla’s wordt verplaatst naar Engeland, Spanje en Rusland. De kosten voor herbouw van de fabriek worden geschat op 50 miljoen euro. Mission Foods is niet bereid dat bedrag te investeren in Roermond. Het bedrijf is onderdeel van de Mexicaanse voedingsmultinational Gruma.

Vorig artikelSluiting gebouwen Leveroy na vondst hennepkwekerij
Volgend artikelBAL bindt toppers aan zegekar