De verschillende vormen van reclame

We worden elke dag opnieuw weer geprikkeld door allerlei reclameboodschappen. In de winkelstraat, het winkelcentrum, maar ook thuis op de televisie en in de balden. Ieder bedrijf wil natuurlijk zijn diensten of producten verkopen. En wel zo snel en zo veel mogelijk. We worden er soms wel een beetje door overdonderd.

Een bedrijf wil zijn producten verkopen, een advocatenkantoor zijn diensten kenbaar maken, de bloemenbranche wil reclame maken voor bloemen en de stichting Dieren zoeken onderdak wil geld inzamelen. Allemaal soorten van reclame. Daarnaast zijn er verschillende manieren om reclame te maken. Bijvoorbeeld op televisie, op de radio, in tijdschriften, door middel van flyers op straat uit te delen of via internet. Online reclame via sociale media.

Product
Je kunt je product promoten door een leuk filmpje te laten zien op televisie of op YouTube. Maar je kunt ook stickers uitdelen of weggeven in de winkel waar jouw product verkocht wordt. Stickers zijn altijd erg gewild en worden al snel aangepakt en meegenomen. Het voordeel van een sticker laten drukken is dat diezelfde sticker thuis of op kantoor komt te liggen waar weer andere mensen hem zien en vastpakken. Zo komt jouw productreclame in heel veel handen.

Leuk
Reclame moet leuk zijn. Als jouw goedkope stickers een glimlach bij de mensen op het gezicht toveren, is dat een geweldige opsteker. De stickers met logo worden dan misschien zelfs op de bestelbus geplakt, omdat die zo leuk zijn. Het gevolg is dat veel personen de sticker zien en je naam zullen onthouden. Stickers drukken is goedkoop, het is slim en het heeft een enorme impact. Je kunt ze overal achterlaten. In de kroeg, in het restaurant, maar ook in steeds meer winkels vinden ze het helemaal niet raar als je vraagt of je op de toonbank een paar stickers van jouw product mag leggen. Het is allemaal aandacht en hoe meer aandacht hoe beter. In de supermarkt zie je tegenwoordig ook steeds meer flyers, visitekaartjes en stickers op de toonbanken. Maak daar handig gebruik van en genereer op die manier meer klanten. Een sticker maken is bovendien hartstikke leuk om zelf te doen en voor je het weet vragen mensen naar je producten.

Vorig artikelKnalvuurwerk en vuurpijlen verboden
Volgend artikel1965 – Wieërter Stadsvastelaovendj