Plan voor ca. 100 woningen voor senioren aan de Beekstraat

Sloop oud stadhuis biedt mogelijkheden voor 100 zorgwoningen en ontmoetingsfunctie

WEERT – Ontwikkelaar Sonneborgh uit Eindhoven presenteerde maandagavond op verzoek van de Vereniging van Vastgoedeigenaren Centrum Weert een plan voor de huisvesting van senioren op de plek waar nu het oud stadhuis ligt.

Door het oude stadhuis in Weert te slopen en op die plek zorgwoningen te bouwen, kan aan de toenemende vraag naar huisvesting voor senioren tegemoet worden gekomen. Dat stelt projectontwikkelaar Sonneborgh uit Eindhoven die belegt in maatschappelijk vastgoed.

Peter Schiphorst, directeur van Sonneborgh: “Het aantal ouderen in Weert stijgt de komende jaren sterk. Gemiddeld meer dan landelijk of in de rest van Limburg. Daarmee groeit ook de vraag naar levensloopbestendige woningen in de betaalbare huursector. Tussen de zevenhonderd en negenhonderd euro huur per maand. Die zou je op de plek van het oude stadhuis kunnen bouwen, waarbij sloop en nieuwbouw de voorkeur heeft. ”Er zouden dan honderd twee- en driekamerappartementen van zestig tot negentig vierkante meter kunnen komen. Ze moeten geschikt zijn om zorg te ontvangen (grote bad- en slaapkamer, geen drempels) en toegankelijk zijn voor rolstoelen. Op de begane grond zou een ontmoetingsruimte gerealiseerd kunnen worden voor gebouwbewoners en wijkbewoners bijvoorbeeld zoals nu ‘De Roos’ gebruikt maakt van Cwartier.

Wil het plan financieel haalbaar zijn, dan moet de gemeente het pand verkopen voor een prijs tussen de twee en drie miljoen euro, stelt Schiphorst, volgens dagblad ‘De Limburger’ In het oude stadhuis is nu Cwartier gevestigd. Het huurcontract loopt tot 2025. De ruimten worden verhuurd aan een groot aantal kleine bedrijfjes. Volgens Ton Nouwen van de VVCW is er sprake van oneerlijke concurrentie omdat er lagere huurprijzen gevraagd zouden worden. „In de binnenstad van Weert liggen nog veel panden leeg, waar de bedrijfjes zo naartoe kunnen”, zegt hij. Hij ziet liever dat er op de plek van het oude stadhuis een mooi gebouw komt met appartementen.

Lees ook: ‘Is Cwartier oneerlijke concurrentie voor de binnenstad van Weert?’

Vorig artikelVoormalig kantoorpand Hermes worden appartementen en urban studio’s
Volgend artikelEK Triatlon: Sportief hoogtepunt met een financieel tekort