476e Hema IJzeren Man Loop

Foto: Rob Timmermans

WEERT – Zondag 3 november werd er weer een Hema IJzeren Man Loop gehouden, de 476ste! Ditmaal viel er echter alleen een lichte regen, in tegenstelling tot vorige maand, toen het pijpenstelen goot. Nu was het prima “loopweer”. Het parcours lag er relatief goed bij, met hier en daar een plas.

Om 10 uur werd er gestart door bijna 150 deelnemers, zowel jong als oud nam weer fanatiek deel. Iedereen liep zijn eigen afstand om zo de conditie te testen. Start- en finishtijden werden geregistreerd. Zo kun je precies zien welke prestatie je hebt geleverd ten opzichten van de vorige keer. Opvallend is en blijft toch wel de prestatie van Simon Verwijlen uit Weert. Hij traint voor de halve marathon van Ell, die wordt gehouden op zondag 24 november. Simon legde de 17.2 km in een tijd van 1 uur, 11 min. en 33 sec. af! Een knappe prestatie van deze jonge sporter.

Wat ook opviel was de verscheidenheid van de afkomst van de lopers die meededen. Zo waren er afkomstig uit het Belgische Leopoldsburg, Dordrecht, Gouda en zelfs Apeldoorn. Het deelnemersaantal groeit gestaag, dus aan animo géén gebrek! De Volksloop leeft weer!
Diverse deelnemers wonnen opnieuw waardebonnen van de Hema, Palmen sport, Leef Studio en de jeugd ging aan de haal met de bonnen van Weerter bioscoop Gotcha. Ook kreeg iedere deelnemer een kortingsbon van de Hema. De deelnemers die in 2019, acht maal of meer meedoen aan deze loop, maken kans op een schitterende ATB van Richard van Alphen tweewielers! Mede dankzij Bier en Spijzenlokaal Dennenoord en Wertha Bieren was het weer een geslaagde “Hema IJzeren Man Loop”.

Bekijk de uitslagen op: https://uitslagen.nl/uitslagen.html#
De volgende loop is op zondag 1 december.

Vrijwilligers in het zonnetje
Bij de atletiekbaan in zaal “Baan 9” tegenover Bisschoppelijk College, werden de vrijwilligers afgelopen zaterdagmiddag 2 november om 14:00 uur ontvangen. Zij werden getrakteerd op een speech waaruit de waardering voor hun inzet werd uitgesproken door het bestuur en de organisatie. Tevens werden we getrakteerd op koffie of thee met vlaai, maar ook met andere lekkernijen. Dit gezellige samenzijn was ook een moment om elkaar beter te leren kennen of banden aan te halen. Tegen 17:00 keerde iedereen voldaan huiswaarts.

Vorig artikelHockey: Heren Weert spelen gelijk tegen Eindhoven
Volgend artikelHerdenking Amerikaanse bevrijders in Ospel