Hockey: Heren Weert spelen gelijk tegen Eindhoven

EINDHOVEN | WEERT – De hockeyheren van Weert hebben deze zondag gelijk gespeeld tegen de nummer twee van het klassement HC Eindhoven. Het vermakelijke duel dat in Eindhoven gespeeld werd eindigde in 2-2.

Weert begon goed aan de wedstrijd en wist binnen enkele minuten al op voorsprong te komen. Na een snelle uitbraak veroorzaakte Eindhoven een strafbal die door Dominic Vaes benut werd. Eindhoven was hiermee wakker geschud en begon aan een offensief.

Al snel lieten zij zien waarom ze bovenin de competitie meedraaien. Weert kon het tempo niet bijbenen en via een strafcorner kwamen de Eindhovenaren op gelijke hoogte. Een rappe tegenaanval bracht Eindhoven nog voor rust op een 2-1 voorsprong.

In de tweede helft ging het duel meer gelijk op. Weert speelde zich terug in de wedstrijd nadat Eindhoven door twee gele kaarten lange tijd met een man minder op het veld kwam te staan. Legio aan kansen werden niet benut door de ploeg uit Weert. Uiteindelijk was het Dominic Vaes die de stand gelijk trok door alert te zijn bij de rebound van een strafcorner.

In de slotfase kregen beide ploegen nog grote kansen om de wedstrijd te beslissen. Eindhoven zag een doelpunt afgekeurd worden en aan de andere kant van het veld ging Weert ontzettend slordig om met de kansen die zij kregen.

Weert blijft door dit gelijke spel zesde met 12 punten. Eindhoven zakt naar de derde plek maar loopt wel 1 punt in op koploper Venlo, dat verloor van Asten. Door dit puntverlies van de nummers één en twee is HOD uit Valkenswaard gestegen naar de koppositie. Volgende week speelt Weert een uitwedstrijd tegen HOD. Het gat tussen Weert en de nummer 1 bedraagt momenteel 6 punten.

Vorig artikelWeekkrabbel 44/52
Volgend artikel476e Hema IJzeren Man Loop