Herdenking Amerikaanse bevrijders in Ospel

OSPEL- Zaterdag 2 november 2019 vond er een herdenking plaats in het kader van 75 jaar bevrijding bij het monument voor de gesneuvelde militairen van de 7e Amerikaanse Pantserdivisie aan de Plattepeeldijk.  Niek Hendrix nam de plaats in van ceremoniemeester Sjef Geuns die helaas verhinderd was. Tijdens de ceremonie sprak Pastoor Koumans een gebed uit en werden de 54 namen opgelezen die op het monument vermeld staan.

Ceremonie in kader 75 jaar bevrijding

De Dorpsraad van Ospel werd vertegenwoordigd door Ramon Vaes en Jo Hermans. Kabinetschef Giel Bruijnaers legde bloemen namens de Gemeente Nederweert en Julio Luijben en Jules van den Boom legden bloemen namens Basisschool De Schrank.

De banierwacht en de wapenbroeders van de afdeling Ospel zorgden voor een erewacht en de bagpipers van Castle Aldenghoor uit Haelen zorgden voor de muzikale omlijsting.  Aan het eind van de ceremonie speelde Yanick Douven ‘The Last Post’ als eerbetoon aan diegene die de moed vonden om te vechten voor de vrijheid en rechten van hun medemens.