Elke week deelt een Weertenaar zijn of haar favoriete gerecht.
De gerechten van zestig Weertenaren zijn in 2014 door Buitengewoon Tafelen gebundeld in een glossy kookboek. Eet smakelijk!

Nagerecht


Gerecht voor 8 personen


0,5 uur bereidingstijd


Recept van Jan Duppen

Ingrediënten

  • 6 eierkoeken
  • 1 fles Karvan Cevitam Cassis
  • 1 liter vanille yoghurt
  • 450 gram rood fruit bijvoorbeeld bosbessen, frambozen en aardbeien
  • ¼ l slagroom

Bereiding

Leg de eierkoeken op de bodem van de schaal. Besprenkel de eierkoeken met Karvan Cevitam siroop. Leg hier over een dun laagje vanilleyoghurt. Vervolgens een dun laagje met rood fruit. Tot slot een dun laagje slagroom. Herhaal dit twee keer.

Wijntip van Ingrid!

Mijn vader is in 1969 begonnen met Wijnhuis Weert in het winkelcentrum Moesel, waar we nog steeds gehuisvest zijn. Ik heb het stokje van hem overgenomen in 2014. Met veel passie en plezier adviseer ik graag elke klant. Met de komst van Joppe als compagnon blijven we verjongend, in de vertrouwde zaak, die dit jaar 50 jaar bestaat!

Weingut Tschida, Beerenauslese Grüner Veltliner
Weingut Tschida is al voor de zesde keer uitgeroepen tot “Sweet Winemaker of the year”. Hun motto is dan ook: zoete wijn in perfectie. Dit is een prachtige zoete Grüner Veltliner, waarvan de druiven laat zijn geplukt om zo tot een mooie zoete en elegante wijn te komen.

Schermafbeelding 2019-10-31 om 12.33.59

Even voorstellen

Naam Jan Duppen
Beroep Zelfstandig Ondernemer
Geboren Op 6 augustus 1967 te Aarle-Rixtel
Woont In Weert
Ouders Harrie Duppen en Henriette Duppen-Van Roij
Getrouwd met Angèle Duppen-Gommans
Vader van Ghislaine en Charlotte
Opleiding MDS Eindhoven en DETEX
Heeft gekleed PSV en de Rabo Wielerploeg
Is Voorzitter Centrum Weert Promotion (CWP)
Was Voetbalkeeper
Houdt niet van Oesters en dansen
Is verliefd op Italië en Angèle
Kan beter Proeven dan koken
Respect Voor de dresscode

Oesters hebben geen modische uitstraling en ze kleden niet af.

Favoriete gerecht “Ik kan beter proeven dan koken. Ik ben echt geen keukenprins. Dit gerecht kan ik in ieder geval mooi stylen.”
Mooie vrouw “Een mooie vrouw vind ik de Italiaanse actrice Sophia Loren. Ik ben zeer gecharmeerd van haar persoonlijkheid, verschijning en Italiaanse allure. Zij is het toonbeeld van elegantie.”
Plaatje compleet “Ik kijk altijd naar handen en schoenen. Verzorg je handen en poets je schoenen. Een goede manicure, gepoetste schoenen in combinatie met een mooi pak maakt het plaatje compleet.”
Dresscode “Respecteer de dresscode op een uitnodiging. Bij een dresscode is het niet de vraag of jij weet hoe het hoort, maar of je het anderen naar de zin wilt maken. You can never be overdressed for the occasion.”
Centrum Weert Promotie “Met Centrum Weert Promotion (CWP) proberen wij als ondernemers in de binnenstad een warme deken over de stad heen te leggen. Wij willen als vereniging eXtra aandacht geven aan sfeer en beleving om een bezoek in de binnenstad te stimuleren. In samenwerking met Centrum Management zoeken wij de samenwerking op met de vereniging van vastgoedeigenaren en de gemeente. De eerste successen zijn inmiddels geboekt. Daarnaast heeft iedere winkelstraat een eigen straatvertegenwoordiger, waar de winkelier met verschillende vragen terecht kan. Alleen samen staan we sterk!”
De ene hand wast de andere “Ik vind het belangrijk, dat wij als Weerter ondernemers elkaar de omzet gunnen. Als een klant naar een bepaald artikel vraagt, dat ik niet verkoop, stuur ik hem altijd door naar een collega in Weert. Ik heb liever dat zo’n klant iets koopt in Weert dan buiten onze stad.”
Aftikken s.v.p. “Mijn vrouw Angèle danst als het ware door het leven. Haar leven bestond vroeger uit klassiek ballet, showballet en acrobatisch rock-‘n-roll. Zij trainde vijf tot zes dagen per week en heeft zelfs de dansacademie overwogen. Ik wil wel met haar dansen, maar ik ben niet zo’n danser. Ik laat me dan ook graag aftikken door een ander.”
Linkerhand en rechterhand “Vanaf het moment dat ik haar zag, wist ik dat zij degene was voor wie ik zou gaan. En zoals het hoort, moet een man wel de eerste stap zetten en ‘ondernemend’ zijn, wat toepasselijk is in ons verhaal. Wij zijn beiden afkomstig uit een ondernemersgezin en kennen dus het klappen van de zweep. Wij wisten ook al vrij snel van elkaar dat we een eigen zaak wilden starten. Inmiddels zijn we tweeëntwintig jaar samen en hebben we vijftien jaar onze herenmodezaak. Alle ups & downs die bij het runnen van een zaak horen, hebben wij samen meegemaakt. Het heeft ons sterker gemaakt en we zijn daardoor ook dichter naar elkaar toegegroeid. We zijn elkaars linker- en rechterhand. Zowel zakelijk als privé delen wij alles met elkaar. Eventuele meningsverschillen moeten daarom gelijk worden uitgepraat. Hierdoor hebben en houden we een stabiele relatie.”
Trots “Ik ben trots op wat Angèle en ik hebben bereikt met onze herenmodezaak Charlain. De naam Charlain is een gedeeltelijke samenvoeging van de namen van onze dochters Charlotte en Ghislaine. De combinatie van de naam past perfect bij onze liefde voor het vak.”
Max “Onze hond Max neemt een bijzondere plaats in binnen ons gezin. De moeder van Angèle leed aan de spierziekte ALS. Wij wisten dat haar leven eindig zou zijn. Vlak voor haar dood vroeg zij aan onze kinderen of zij geld wilden of een cadeau. De kinderen wilden liever een cadeau als laatste aandenken aan haar. Mijn schoonmoeder gaf aan de kinderen Max cadeau. Ze sprongen een gat in de lucht. Angèle en ik moesten wel even wennen aan deze onaangekondigde verrassing. Max en ik zijn nu onafscheidelijk. Ik neem hem dan ook vaker mee naar de zaak.”
Lust geen “Ik lust geen champignons. Ik vind de textuur van een champignon verschrikkelijk. Ik lust ook geen orgaanvlees. Alleen al van de naam moet ik walgen. Oesters vind ik te glad en te glibberig. Ik wil het zelfs niet eens proeven. Oesters hebben geen modische uitstraling en ze kleden ook niet af.”
Nooit doen “Ik zal nooit een geplakt pak dragen, het is namelijk geen teken van kwaliteit. Het binnenwerk van een goed pak is niet geplakt, maar gestikt. Ik zal ook nooit deelnemen aan een danswedstrijd. Ik ervaar het zelfs als een straf als ik ten dans word gevraagd. Zeker nooit zal ik broeken dragen die te lang zijn. Het ziet er zeer slordig uit. Last but not least zal ik nooit iets van IKEA in elkaar schroeven zonder naar Angèle te luisteren.”
Not done “Not done en onbegrijpelijk zijn de ministers, die geen stropdas droegen tijdens de inhuldiging van Koning Willem-Alexander. Ze geven geen blijk van respect.”
Levensmotto “Jaag je dromen na en laat je door niets of niemand weerhouden. Dat levensmotto geef ik ook aan mijn kinderen mee.”