Belgische wolvin Naya en haar welpen zijn doodgeschoten

HOUTHALEN – “Wolvin Naya en haar welpen zijn doodgeschoten door jagers.” Dat zegt Sil Janssen, directeur van het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek.  Zo meldt het Belgische TV-Limburg.

Naya was begin dit jaar hoogzwanger en moest in mei bevallen. Sinds de geboorte is geen enkele foto gemaakt van Naya of haar welpen. Het Agentschap Natuur en Bos heeft meer dan 50 wildcamera’s hangen in het leefgebied van de wolven. Maanden geleden was op die foto’s een veranderend gedrag vast te stellen bij het mannetje August. Hij is nog in leven. Van hem zijn nog recente foto’s gemaakt. Maar hij lijkt niet meer op jacht voor zijn kroost.

Gedood door jagers?
Sinds de wolven hun intrede deden in Limburg werden ze niet door iedereen met open armen ontvangen. Schapenhouders waren woest omdat de wolven hun dieren doodbeten en ook bij sommige jagers waren de wolven niet populair.

BRONTV Limburg
Vorig artikelWeert stad in het groen – 270/365
Volgend artikelTheatercafé in Munttheater wordt veelzijdige verbindingsplek