Theatercafé in Munttheater wordt veelzijdige verbindingsplek

Rabobank en Munttheater slaan handen ineen

Hans de Kinderen, directievoorzitter van Rabobank Weerterland en Cranendonck, en Munttheater-directeur Brigitte van Eck.

De foyer van het Munttheater in Weert is omgedoopt tot Rabobank Theatercafé. Dat gaat verder dan alleen een naamsverandering. Het wordt een verbindingsplek voor ondernemers en overige bezoekers uit alle lagen van de samenleving. De instellingen bundelen de krachten en gaan er uiteenlopende activiteiten organiseren in het kader van kunst, cultuur en educatie.

Door Wesley Hegge

Rabobank Weerterland en Cranendonck en Munttheater Weert staan midden in de maatschappij. De instellingen tonen een grote lokale verbondenheid. Vanwege deze gemeenschappelijke doel stellingen wordt al vele jaren op verschillende vlakken samengewerkt. Met de onder tekening van een partnership intensiveren ze de samen werking. “We bundelen de krachten officieel door middel van een partnership”,
zegt Hans de Kinderen, directievoorzitter van Rabobank Weerterland en Cranendonck.

Verbindingsplek
De basis daarvoor werd enkele maanden geleden gelegd toen hij samen met Munttheater-directeur Brigitte van Eck over de foyer sprak. “Het is een prachtige ruimte met enorm veel mogelijkheden. De foyer biedt onderdak aan maximaal zeshonderd personen en is geschikt voor een grote receptie, maar ook voor een intiem verjaardagsfeest. Zittend of
staand. Bovendien is de ruimte geschikt voor trainingen of vergaderingen en kan in kleinere ruimtes worden ingedeeld. Kortom, een echte verbindingsplek. Waar
mensen met elkaar in gesprek gaan. Waar contact gelegd worden. Als Rabobank vinden we het faciliteren van ontmoetingen en het delen van kennis en inzicht belangrijk.”

Van Eck vult aan: “Als theater willen we ook zo toegankelijk mogelijk zijn. Daarom hebben we samen besloten om de foyer de naam theater café te geven. De naam is iets informeler en sluit beter aan bij functie van de ruimte. We zijn blij dat de Rabobank zich heeft gecommitteerd om hier op regelmatige basis activiteiten en bijeenkomsten te organiseren.”

Ontmoetingen
De Rabobank gaat vier grote events en daarnaast enkele kleinere events organiseren. De Kinderen noemt kunst en cultuur de smeerolie van de maatschappij. “Naast zakelijke onderwerpen willen we mensen de mogelijkheid bieden om kennis te maken met het theater. Die maat schappelijke verantwoordelijkheid willen we nemen.”

Daarnaast worden in het theatercafé onderwerpen met maatschappelijke relevantie besproken. Zo komt dit najaar meteoroloog en duurzaam ondernemer Reinier van den Berg spreken over het voedselvraagstuk in relatie tot het klimaat. Van Eck: “Verder willen we ook voor ondernemers bijeen komsten organiseren. Bijvoorbeeld over de gevolgen van de Brexit voor bedrijven. Net zoals Rabobank vooral een coöperatieve bank is, hebben wij het organiseren van voorstellingen als core business. Maar we willen allebei meer toevoegen aan de samenleving. Door dit partnership aan te gaan gaat dat lukken.”

Vorig artikelBelgische wolvin Naya en haar welpen zijn doodgeschoten
Volgend artikelDagkrabbel 270/365