Feestweekend: Al 50 jaar motorcross bij MC de Peelrijders Nederweert-Eind

NEDERWEERT – Motorcross ontstond na de Tweede Wereldoorlog, toen er veel “off-road” werd gereden met oude legermotoren. Uiteindelijk groeide motorcross uit tot een volwaardige sporttak. Zo ook in Ospel en Nederweert. 

Destijds kon je in de contreien nog vele circuits vinden waar je vrij kon trainen. Als gevolg van de steeds groter wordende sport in de regio werd er in 1969 een vereniging opgericht genaamd MC de Peelrijders. Dit onder leiding van wijlen Wiel Frencken. Frits Kiggen zetten de club flink op de kaart door in 1981 de wereldtitel in de zijspancross te pakken als bakkenist van Ton van Heugten.

Vele lokale en regionale rijders maakte in de afgelopen 50 jaar dankbaar gebruik van het circuit aan de Leveroysedijk en beleefde veel plezier op hun motoren, quads en zijspannen. Ook de wedstrijden staan nog bij vele bezoekers en deelnemers in het geheugen gegrift.

Om dit jubileum te vieren heeft MC de Peelrijders aankomend weekend en het laatste weekend van augustus enkele festiviteiten gepland.

Zo is er op zaterdag 17 augustus van 16.00 tot 20.00 uur een demo-wedstrijd met minibikes waarbij diverse Nederlandse top-motorcrossers tegen elkaar strijden. Dit beloofd een geweldig spektakel te worden.

Op zondag 18 augustus is er een speciale jubileumdag voor de leden waarbij diverse professionele trainers les komen geven van 10.00 tot 13.00uur. Aansluitend vanaf 13.00uur kunnen de leden en aanhang samen een ronde maken over het circuit met een twee-persoons cross-buggy.

Tot slot organiseert MC de Peelrijders een district Motorcross op zondag 1 september waar weer ruim 200 deelnemers worden verwacht van tussen de 5 en 65 jaar oud. Motorcross is immers voor alle leeftijden.

Graag tot ziens op circuit de Leveroysedijk in Nederweert-Eind.

Vorig artikelSamenwerking Life Style Vitae leefstijlclub en BAL
Volgend artikelLokaal talent op Bevrijdingsfestival Weert