Programma eerste Kiwanis DrakenbootFestival Weert

WEERT – De voorbereidingen van het Kiwanis DrakenbootFestival aanstaande zaterdag zijn in volle gang. Maar liefst 21 teams zullen gaan strijden om de eerste plaats tijdens spectaculaire drakenbootraces. Aansluitend is er een gezellige feestavond met een spetterend optreden van de band Guarantee.

Het festivalterrein gaat open om 12.30 uur. De Drakenbootrace vindt plaats om 14.00 uur op de Zuid-Willemsvaart aan de Werthaboulevard. Er zal over een afstand van 250 meter worden gevaren. Met drie boten naast elkaar zal er gestreden worden wie het eerste over de finishlijn vaart. De finale van de Drakenbootrace vindt plaats om 20.00 uur.

Prijzen
De prijsuitreiking wordt gedaan door burgemeester Heijmans en wethouder Gabriëls om 20.15 uur. Een eerste, tweede en derde prijs voor de snelste drakenboten. De eerste prijs is een prachtige wisselbeker. Daarnaast is er een originaliteitsprijs voor het team dat er het meest ludiek of het mooiste uitziet. De overhandiging van de cheque door Kiwanis Weert aan het goede doel Jeugd in Beweging is om 20.30 uur.

De feestavond begint om 20.45 uur aan de Werthaboulevard, met een spetterend optreden van de bekende band Guarantee. Voor iedereen is er swingende muziek onder het genot van hapjes en drankjes.

Deelnemende teams
Aan de start van de drakenbootraces verschijnen de volgende enthousiaste bedrijven- en vriendenteams, verenigingen en stichtingen uit Weert, Nederweert,  Brabant en België en zij zullen 29 juni gaan zorgen voor een groot drakenboot spektakel: de Ambulance Zorg Limburg Noord, Blankers Schoon, Bouwbedrijven Jongen, De Fietsende ondernemers, Dierenartspraktijk Ell, Herpertz Kraanverhuur, Huisartsenpraktijk Parkhof, Life Style Vitae leefstijlclub, Lobeco Fire + Security BV, Masters ZPC De Rog, Meerderweert, Morpak, Primal Performance, Rabobank Weerterland en Cranendonck,  Spectrum VVE Beheer BV, Stichting Chinezen Midden-Limburg, Rotary Weert Land van Horne, Team Liefje, Thorner Zeilclub, vriendenclub Weird Dragons en last but not least DHK een vriendengroep uit Brabant.

Vorig artikelPetra Willems uit Roermond vraagt aandacht voor huidaandoening
Volgend artikelTijgermug weer aangetroffen in Weert