Tijgermug weer aangetroffen in Weert

WEERT – De eerste vondst van de Aziatische tijgermug, ook wel tijgermug genoemd, in Weert dateert van 2010. Vandaag werden bedrijven op Leuken Noord gecontroleerd na het aantreffen van opnieuw een Tijgermug. Een aantal bedrijven wordt preventief behandeld.

Jaarlijks vindt bestrijding plaats door de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA). Gezien het afnemend aantal gevonden tijgermuggen levert deze aanpak resultaat op.

De NVWA informeert de gemeente en de afdeling infectieziekten bestrijding van de Veiligheidsregio Limburg-Noord over de bevindingen en resultaten. Voor de gemeente zijn er geen financiële gevolgen verbonden aan de bestrijding van de tijgermug. De kosten worden betaald door de ministeries.

Volgens de NVWA is de kans dat de tijgermuggen die tot nu toe in Nederland zijn aangetroffen virussen van bepaalde infectieziekten bij zich dragen te verwaarlozen. Deze virussen komen in ons land vrijwel niet voor. Om ieder risico uit te sluiten gaat de NVWA in 2019 verder met de bestrijding van de tijgermug in Weert.

Vorig artikelProgramma eerste Kiwanis DrakenbootFestival Weert
Volgend artikelWeert stad in het groen – 176/365