Erg warm weer bij de 471e “Hema IJzeren Man Loop”

WEERT – Zondag 2 juni werd vanaf 1980 de 471e “volksloop”gelopen. Nu bekend als “Hema IJzeren Man Loop”. Om 10 uur werd er gestart door bijna 130 deelnemers. Deze keer waren er zomerse temperaturen. Om 9 uur was het al 23 graden en tegen 11 uur liep de temperatuur tegen de 30 graden. Het was zwaar door de plotselinge hitte, daarom liepen veel mensen een kortere afstand.

Jong en oud namen deel. Door de afzetting van de Kempenweg in verband met de de EK- triathlon kwamen sommige te laat aan de start. Echter dat is met de huidige tijdmeting niet zo’n probleem. De brutotijd wordt wat langer, de nettotijd is de tijd die je gestart en gefinisht bent. Dat is dan jouw correcte tijd.

Ook was er wat overlast van de fietstocht De Bloem van Weert. Die hun fietsroute uitgezet hadden over het parcours van de “Hema IJzeren Man Loop”.

Jeugdige deelnemers
Veel jeugdige deelnemers namen deze keer deel met hun vader, moeder of oma of opa. Plezier voor twee dus. Enthousiaste gezichten aan de finish. Voor de kleinere deelnemers van de 1.3 en 2.5 km mag dat nu elke keer. Breng je vader of moeder mee en loop samen. Dat stimuleert beide partijen. Alle jeugdige lopers kregen een medaille aangeboden voor hun deelname. Klik hier voor de uitslagen.

Ook wonnen diverse deelnemers een waardebon van Palmen Sport of een waardebon van de Hema. De deelnemers die in 2019 voor de 8e keer of meer meedoen aan deze Hemaloop maken kans op een schitterende ATB van Richard van Alphen.

Deze loop wordt mede mogelijk gemaakt door Bier en Spijzenlokaal Dennenoord en Wertha Bieren.

Zondag 7 juli lopen we de volgende Hema IJzeren Man Loop
Vanaf komend weekend kun je weer voorinschrijven voor deze afstand.
Kijk hiervoor op www.avweert.nl

Vorig artikelLogistieke bedrijven zien Weert als aantrekkelijk alternatief voor de ‘volle’ hotspots
Volgend artikelVanavond kans op zware onweersbuien