Vanavond kans op zware onweersbuien

Felste buien voor het zuiden en oosten

Onweer vanaf ca. 21.00 uur

Eind van de middag en vanavond is kans op zware onweersbuien. Voor Limburg en Brabant worden de zwaarste buien verwacht. Bij de buien is kans op hagel en zware windstoten tot circa 100 km/uur. Ook morgenavond is kans op stevige onweersbuien.

Voordat de buien ontstaan loopt de temperatuur flink op. In de zuidoostelijke helft wordt het zomers warm met 25-29 graden. De wind waait uit het zuidoosten en is overwegend matig. Plaatselijk kan eind van de ochtend en vanmiddag al wel een beetje regen vallen.

Onweersbuien pas vanaf tweede helft middag
Vanaf circa 21:00 uur is langs de oostgrens en in het zuidoosten kans op een lokale onweersbui en tegelijkertijd neemt vanuit het zuidwesten de kans op onweersbuien toe.

In de avond en het begin van de nacht naar woensdag trekt een buienlijn van zuidwest naar noordoost over het land. In het hele kan het flink onweren, maar de zwaarste buien zullen ontstaan waar de temperatuur het hoogst is. Dit betekent dat vooral Limburg, het oosten van Brabant, de Achterhoek en Twente kans maken op de zwaarste buien. Bij deze buien is naast onweer ook kans op hagel en zware windstoten tot 100 km/uur.

Ook woensdagavond regionaal zware onweersbuien
Morgen volgt min of meer een herhaling van zetten. De dag start op veel plaatsen droog, maar in de loop van de dag neemt vanuit het zuidwesten de buienkans toe. Woensdagavond is kans op fikse onweersbuien. Voor de buien uit wordt het 25-28 graden in de oostelijke delen van het land.