Wethouder Tessa Geelen onthulde erfgoedbordje ‘aspergeversperring’ tweede wereld oorlog

WEERT – In Weert ligt nog een bijzonder overblijfsel uit de Tweede WereldoorlogHet gaat om een zogenaamde aspergeversperring die deel uitmaakte van een verdedigingslinie. Destijds werden naar voren gerichte stakenstevig in de grond verankerd om voor tanks en ander voertuigen de doorgang te blokkeren. 

Afgelopen donderdagavond onthulde wethouder Tessa Geelen, Rolf Zincken, voorzitter BIZ-V en Lex Spee voorzitter 4en5 Mei comité Weert het erfgoedbordje.

Bij de werkzaamheden aan de rotonde Maaseikerweg – St. Maartenslaan eind vorig jaar is de aandacht gevestigd op sporen in het wegdek. Stichting Menno van Coehoorn, die zich inzet voor behoud van verdedigingswerken, vreesde dat deze sporen beschadigd waren geraakt. Dat is gelukkig niet het geval.

Informatie
Om duidelijk te maken wat voorbijgangers nu eigenlijk zien in het wegdek is een erfgoedbordje geplaatst. Op het bord staan een historische foto en een verklarende tekst. Extra informatie op de website www.weertinkaart.nl is bereikbaar via de QR-code.

Geschiedenis in beeld
Dit erfgoedbord wordt aangeboden door de Vereniging van Vastgoedeigenaren Centrum Weert. Deze vereniging heeft afgelopen jaar meer erfgoedborden in de binnenstad geplaatst. Zo kan iedere bezoeker eenvoudig kennis nemen van de geschiedenis van bijzondere panden.

Vorig artikelBisschop Harrie Smeets bezoekt Weert
Volgend artikelWeert dames 1 viert kampioenschap na 0-4 overwinning