Bisschop Harrie Smeets bezoekt Weert

WEERT – Bisschop Harrie Smeets was vandaag te gast in de Sint Martinuskerk in Weert. Na afloop konden Weertenaren kennis maken met de nieuwe bisschop van Roermond in de tuin van de zusters Birgitinessen. 

Mgr. Hendrikus Marie Gerardus (Harrie) Smeets werd op 22 oktober 1960 in Heerlen geboren. Hij groeide op in Born in een gezin van drie kinderen. Hij heeft een oudere en een jongere zus. De ouders zijn reeds overleden. Smeets volgde de middelbare school aan het Serviamcollege in Sittard (Atheneum A) en ging daarna van 1980 tot 1985 in Utrecht Nederlands studeren. Terwijl hij deze opleiding afrondde, begon hij in 1985 ook aan de priesteropleiding aan het Grootseminarie Rolduc in Kerkrade. In 1991 werd hij tot diaken gewijd, in 1992 gevolgd door de priesterwijding.