Weert dames 1 viert kampioenschap na 0-4 overwinning

WEERT – Met een 0-4 overwinning op de dames van Hod uit Valkenswaard mag Weert dames 1 zich officieel kampioen van de 1e klasse noemen. Een directe terugkeer naar de overgangsklasse is hiermee een feit.

De eerste helft speelde het spel zich vooral op het middenveld af. Weert was de beter ploeg en kwam vaak in de cirkel van de tegenstander, maar de score openen lukte niet. De verdediging daarentegen stond net als voorgaande weken als een huis en gaf achterin niets weg. Na 25 minuten spelen werd dan eindelijk de langverwachte 0-1 gemaakt. Meike Lanckhor onderschepte de bal van de tegenstander en liep direct richting de cirkel waarna ze de bal aan Hana Smolenaars gaf, zij tikte de bal door naar Babs Kessels die het eerste doelpunt van de dag maakte.

Met een 0-1 tussenstand gingen de ploegen de rust in. 0-1 was mager en Weert wist dat er nog een keer gescoord moest worden om met iets meer rust de wedstrijd uit te kunnen spelen.

Verdiende voorsprong
Zo gezegd, zo gedaan. De eerste aanval werd direct bekroond met een doelpunt. Lotte van Hout kwam via de rechterkant de cirkel binnen waar ze de bal op Smolenaars gaf die deze opnieuw aflegde op Kessels: 0-2. Een verdiende voorsprong die nog verder zou uitlopen. Het was Cis Ypelaar die een strafcornervariant binnen wist te tippen na een mooie pass van Jasmina Smolenaars. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd besliste Hana Smolenaars de eindstand van 0-4. Tergend langzaam rolde de bal in het doel. De wedstrijd was definitief gespeeld en de laatste minuten waren niet meer spannend.

Na de degradatie uit de overgangsklasse keren de dames van Weert, na een jaar in de eerste klasse, direct terug. Volgende week wordt er nog een keer gespeeld tegen het de dames van Oedenrode. Na de wedstrijd zal het kampioenschap echt gevierd gaan worden en wordt er afscheid genomen van een aantal speelsters.