Vakantiegeld valt dit jaar lager uit

REGIO – Voor veel Nederlanders geldt dat dit jaar het vakantiegeld lager is dan vorig jaar. Dat meldt ADP, die wijst naar een hoger belastingtarief op vakantiegeld.

Inkomens van boven de 34.000 euro per jaar hebben te maken met een hoger belastingtarief. De schade valt echter mee: werknemers met een modaal salaris (circa 36.000 euro per jaar) zijn 3 euro meer kwijt aan belastingen.

Belasting
De extra belasting op vakantiegeld is het gevolg van de versnelde afbouw van de arbeidskorting. Daar staat tegenover dat de loonbelasting omlaag is gegaan. Daardoor betalen vrijwel alle werkende Nederlanders minder belasting over hun reguliere salaris.

Vorig artikelStamtäöfelkes aflevering 52: Wots inne neem? (Sjeekspier)
Volgend artikelRobin Moonen aan de slag als cultuurmakelaar in Weert