Robin Moonen aan de slag als cultuurmakelaar in Weert

Robin Moonen

WEERT – Weert krijgt vanaf 1 juni een cultuurmakelaar. Robin Moonen (1989) zorgt in deze nieuwe functie onder andere voor meer samenwerking en zichtbaarheid van de culturele sector in Weert. Daarnaast wordt zij projectleider van een stadslab in oprichting en start ze een onderzoek naar de behoefte aan atelierruimte onder jonge beeldend kunstenaars.  

Tot nu toe werkte Robin als docent Beeldende Kunst en Vorming op het Jacob Roelandslyceum in Boxtel en daarvoor binnen LVO Weert. Momenteel is ze in de afrondende fase van haar Masteropleiding Filosofie: Ethiek van Bedrijf en Organisatie. Ze is bekend met het culturele werkveld in Weert, zo speelde ze jarenlang klarinet bij Harmonie Sint Joseph Weert-Zuid en was ze het afgelopen jaar lid van de programmacommissie van de Annex. Robin denkt graag in mogelijkheden: “We hebben in de afgelopen jaren kunnen zien dat de ruimte voor culturele initiatieven in Weert groeit. Om die ruimte optimaal te benutten is het belangrijk dat mensen elkaar kunnen vinden en inspireren, en dat zij weten welke mogelijkheden er al zijn. Om mijn rol als matchmaker goed in te kunnen vullen, wil ik graag weten welke wensen en ambities de cultuursector heeft. Vandaar dat ik ervoor kies om vanaf verschillende locaties in de binnenstad te gaan werken, zodat ik voor iedereen bereikbaar ben. Zo hoop ik mee te kunnen bouwen aan Weert als cultuurstad met een eigen identiteit, waar we als inwoners trots op zijn.”

Achtergrond functie en taken
De aanstelling van een cultuurmakelaar is het gevolg van de Routeplanner Cultuur van de gemeente Weert. Dat beleid heeft de gemeenteraad in mei 2017 vastgesteld. Onder andere het Munttheater, RICK, Muziekcentrum de Bosuil en het Bibliocenter hebben de wens uitgesproken in te willen zetten op meer samenwerking en zichtbaarheid van het totale culturele aanbod in Weert. Op basis van deze wens heeft de gemeente de functie van cultuurmakelaar opgenomen in de cultuurplannen.

Oproep
Om haar taken te vervullen doet Robin een oproep aan iedereen binnen de creatieve sector. Het in kaart brengen van vraagstukken is voor haar een logische eerste stap: “Mijn eerste concrete doel is om in kaart te brengen wie graag meewerkt aan culturele initiatieven en wat er leeft binnen de sector. Voel jij je aangesproken? Stuur mij een mail via [email protected]”.

Vorig artikelVakantiegeld valt dit jaar lager uit
Volgend artikelBloeddruk meten in de bieb Weert: meetpunt Hartstichting in de week van 3 juni