Onthulling erfgoedbordje ‘aspergeversperring’ Maaseikerweg

Verdedigingswerk uit Tweede Wereldoorlog

Aspergeversperring Weert

WEERT – In Weert ligt nog een bijzonder overblijfsel uit de Tweede Wereldoorlog. Het gaat om een zogenaamde aspergeversperring die deel uitmaakte van een verdedigingslinie. Destijds werden naar voren gerichte staken stevig in de grond verankerd om voor tanks en ander voertuigen de doorgang te blokkeren.

Bij de werkzaamheden aan de rotonde Maaseikerweg – St. Maartenslaan eind vorig jaar is de aandacht gevestigd op sporen in het wegdek. Stichting Menno van Coehoorn, die zich inzet voor behoud van verdedigingswerken, vreesde dat deze sporen beschadigd waren geraakt. Dat is gelukkig niet het geval.

Informatie
Om duidelijk te maken wat voorbijgangers nu eigenlijk zien in het wegdek is een erfgoedbordje geplaatst. Op het bord staan een historische foto en een verklarende tekst. Extra informatie op de website www.weertinkaart.nl is bereikbaar via de QR-code.

Geschiedenis in beeld
Dit erfgoedbordje wordt aangeboden door de Vereniging van Vastgoedeigenaren Centrum Weert. Deze vereniging heeft afgelopen jaar meer borden in de binnenstad geplaatst. Zo kan iedere bezoeker eenvoudig kennis nemen van de geschiedenis van bijzondere panden.

Onthulling
Tessa Geelen, wethouder van toerisme, onthult het informatiebord op 23 mei om 17.00 uur. Plaats van handeling is het spoorviaduct over de Maaseikerweg.

 

Wandel of fiets door de geschiedenis van Weert!
Met de gratis smart mobile website www.weertinkaart.nl een initiatief van Artis Mediagroep  kun je het erfgoed van Weert ontdekken. Ook een historische route toevoegen? Neem dan contact op met onze redactie via: [email protected]

 

Vorig artikelFietsen en wandelen in ‘Van Horne Bloem van Weert 2019’
Volgend artikelNieuwe fiets kopen voor het nieuwe fietsseizoen