Fietsen en wandelen in ‘Van Horne Bloem van Weert 2019’

WEERT – De 50-jarige Philips van Horne organiseert zondag 2 juni, in nauwe samenwerking met de 40-jarige  TWC Weert én AV Weert, een groot fiets- en wandelfestijn onder de naam  ‘Van Horne Bloem van Weert’. Deze laatste jubileumactiviteit, die geheel in het teken staat van het jubileum-onderwijsproject in Malawi, vindt plaats op het schoolterrein van de Philips van Horne aan de Herenstraat. Voor beide activiteiten is de school zowel start- als finishplaats. Er kan gekozen worden uit diverse afstanden.

De ‘Van Horne Bloem van Weert’ wandeltocht’ kent drie afstanden: 7,5, 11 en 15 km. De tocht leidt door diverse natuurgebieden zoals de Roeventerpeel. Inschrijven tussen 9 en 11.00 uur. Inschrijfgeld 3,00 euro. Kinderen onder de 16 jaar gratis. Het gehele bedrag komt ten goede aan de Chipala school in Malawi.

TWC Weert
De ‘Van Horne Bloem van Weert’ fietstocht is voor de 8e keer uitgezet door de 40-jarige TWC Weert. De organisatie is er weer in geslaagd om zeven prachtige routes samen te stellen, in- en rond de regio Weert. De route is volledig voorzien van duidelijke routepijlen. Op de website www.twcweert.nl en www.fietssport.nl kan ook een GPX-bestand gedownload worden.

De puur recreatieve fietser kan kiezen uit 35, 50, 75 of 90 km. Deze laatste variant is speciaal gemaakt in het kader van het ‘Van Horne Jaar 2018’ en volgt voor een groot gedeelte het vermaarde ‘Van Horne Pad’. Er kan gestart worden tussen 9.00 en 12.00 uur. Inschrijfgeld: 5 euro. Kinderen onder de 16 jaar gratis.

Afstanden
De wielrenners hebben de keuze uit 75, 100 en 135 km. Voor deze afstanden kan gestart worden tussen 8.30 en 12.00 uur. Inschrijfgeld: 5 euro. Geheel vrijblijvend kan één extra euro geschonken worden aan het onderwijsproject van de Philips van Horne in Malawi. Onderweg zijn er voor zowel de wandelaars als fietsers diverse controle- en rustpunten waar gratis traktaties worden uitgedeeld.

Terras en live optredens
Het plein voor de Philips van Horne school wordt speciaal voor de ‘Van Horne Bloem van Weert’ omgetoverd tot een horecaplein met een gezellig terras met zitjes, statafels en een bar. Tegen een schappelijke prijs zijn diverse drankjes te koop en op een podium wordt livemuziek ten gehore gebracht.

Grote loterij voor jubileumproject in Malawi met meer dan 150 prijzen
De jubileumcommissie van de Philips van Horne heeft in samenwerking met Drukkerij Buijs en talloze bedrijven in Weert en Nederweert een grote loterij georganiseerd ten behoeve van het jubileum- onderwijsproject, de Chipala school in Malawi. Deelnemers aan de ‘Van Horne Bloem van Weert’ kunnen tot 14.30 uur loten kopen à € 2,50. Vanaf 13 tot 22 mei worden door leerlingen van de Philips van Horne loten verkocht aan familieleden, vrienden en kennissen. De officiële trekking van de Philips van Horne-Malawi loterij is zondag 2 juni om 15.00 uur.

Prijzen
Er zijn meer dan 200 prachtige prijzen te winnen, waaronder een aantal hoofdprijzen zoals een driedaagse reis naar Londen, ter beschikking gesteld door Kupers Reizen, een volautomatische wasmachine (EP Tummers), een schilderij van Mathilde Pil, diverse kaartjes voor Bospop 2019 en meer dan 60 cadeau-, planten-, diner- en kledingbonnen. Via diverse media wordt na 2 juni de uitslag van de loterij bekend gemaakt.

Over de Chipala school in Malawi
De Chipala school telt maar liefst op dit moment 9312 leerlingen tussen de 6 en 18 jaar, 75 leerkrachten en 22 klaslokalen. De gemiddelde klassengrootte varieert van 100 tot 350 leerlingen. De meeste kinderen krijgen les in de openlucht in zeer stoffige of modderige omstandigheden. Leermiddelen zijn practisch niet aanwezig. Het streven van de Philips van Horne is om 18.000 euro bij elkaar te krijgen voor de bouw van twee klaslokalen.

TWC Weert
Al 40 jaar is Toer- en WielerClub Weert (TWC Weert) dé wielerclub in Weert met ruim 90 leden. Met als motto ‘samen uit, samen thuis’ ligt de nadruk op toerfietsen. Of iemand nu veel of weinig fietservaring heeft, of je nu 30 of 70 jaar bent, man of vrouw, of je op de weg wil fietsen of in het bos bij TWC Weert vindt iedereen een sportieve uitdaging. Daarmee is TWC Weert de ideale wielerclub voor iedereen.

Vorig artikelJeroen Hennissen neemt afscheid van Dorpsraad Ospel
Volgend artikelOnthulling erfgoedbordje ‘aspergeversperring’ Maaseikerweg