Teams Basketball Academie Limburg richting finales NK

De spanning blijft!

Weert – Vier jeugdteams vanĀ Basketball Academie Limburg zijn via hun klassering in de competitie geplaatst voor de halve finales voor het Nederlands Kampioenschap. De eerste wedstrijden zijn gespeeld, komend weekend vallen de beslissingen.

De oudste talenten van Basketball Academie Limburg (onder 21 jaar) spelen hun halve finales tegen BC Apollo uit Amsterdam. In een spannende wedstrijd viel de beslissing laat in de wedstrijd. De Weertse jongens gingen met een 72-69 overwinning van het veld. Aanstaande zondag valt om 16.00 uur de beslissing in Amsterdam. Bij winst of een verlies van 1 of 2 punten speelt het U21 team van BAL een week later de finale in Zwolle.

Ook het Weertse onder 18-team plaatste zich voor de halve finales. Zij maken in twee onderlinge duels met het U18-team van Triple Threat uit Haarlem uit wie er mag gaan spelen om het Nederlands kampioenschap. Afgelopen zondag werd de eerste van de twee wedstrijden gespeeld in Sporthal Boshoven. 3 seconden voor tijd werd het winnende schot raak gegooid. Ook dit keer aan de kant van BAL; uitslag 78-76. BAL U18 speelt de andere halve finale aanstaande zaterdag om 14.00 uur in Haarlem. Dan moet er gewonnen worden, of verloren met 1 punt verschil. Lukt dit, dan is de finale bereikt.

De talenten onder 16 jaar speelden hun eerste halve finale in Den Bosch. In de competitie werd tweemaal verloren van het U16-team van New Heroes. De eerste halve finale eindigde onbeslist. De teams verlieten het veld met een gelijkspel: 68-68. Zondagmiddag valt de beslissing in Sporthal Boshoven. De U16-teams beginnen aan hun wedstrijd om 16.00 uur.

Ook voor het U12-team waren er kansen op eremetaal. Een tweede plaats in de competitie koppelde hun in halve finales tegen Uball uit Utrecht. In Utrecht werd er afgelopen zaterdagochtend verloren; 83-68. Zondagmiddag gaan de jongen Weertse talenten er alles aan doen om toch de finale te bereiken. Hun thuiswedstrijd begint om 13.30.

Vorig artikelVerdachte onderzoek Brunssummerheide en Scheveningse Bosjes aangehouden